viernes, 13 de enero de 2012

Coneix la nova reina de les festes de Vila-real, Paula Puig i la seua cort d'honor

PAULA PUIG MOMPÓ
Paula va nàixer el 7 d’abril de 1992, i estudia el grau superior d´Administració.
Pertany a la penya De Farra, ocupant el càrrec de presidenta, i als 10 anys va ser Reina de Torrechiva, poble on passa les vacances d´estiu, i li fa molta il·lusió tornar a viure aquesta experiència, encara que siga molta la diferència.
Un dels motius principals de voler ser Reina de les festes del seu poble és la il·lusió que té des de que era molt menuda per poder representar a la dona de Vila-real, i poder viure les festes d´una manera diferent.
 De les festes destaca la mascletà, els actes taurins, les actuacions musicals i les exposicions, així com l´ambient que hi ha durant tota la setmana festiva. Li agrada l´ofrena als nostres patrons, la cavalcada, i la xulla, perquè és un dia molt especial ja que tothom és al carrer a sopar.
Per a ella és un honor ser la Reina i poder representar a Vila-real i a les vila-realenques, tant en les setmanes de festes com en altres actes fora d’aquestes, com els festejos dels pobles del voltant.
Espera amb gran il·lusió el dia del seu nomenament, i pensa que serà una experiència inoblidable poder compartir tantes emocions amb els veïns i tota la gent que ens visite.



SARA RIBES LLOP
Sara té 17 anys i estudia segon de batxillerat a l´IES Professor Broch i Llop.
 Forma part de la Junta de l´associació de Filles de Maria del Rosari, col·laborant en les vocalies de ball i de cultura.
El principal motiu de formar part de la cort de Dames de Vila-real és perquè ha participat activament en les festes des de jove, i sempre ha desitjat ser Dama d´Honor i poder viure les festes amb més intensitat.
A més a més, el fet de pertànyer des de ben menuda al grup de danses El Roser ha fet que l´interesse la indumentària tradicional, i mostre especial interés per transmetre la cultura i costums del nostre poble.
Dels diferents actes que tenen lloc durant la setmana de festes destaca la cavalcada, l´ofrena de flors, la dansà, el bou embolat, i els diferents concursos gastronòmics on participen totes les penyes.
Espera amb impaciència el dia de la proclamació de la Reina i les seues Dames d´Honor, i espera viure tots els actes des d´un altra perspectiva, per poder gaudir les festes de manera més intensa.

ANA BELÉN CLARAMONTE BELTRÁN
Ana Belén té 17 anys i estudia segon de batxillerat.
És membre de la penya L´Aldarull, de la que va ser presidenta, i pertany a l’associació de Filles de Maria del Rosari de “tota la vida”, sent actualment de la Junta, on ocupa el càrrec de vocal de Ball, i forma part també de la vocalia de Menors. Cal destacar la seva presència des de fa dos anys al Centre d’Estudis Tradicionals “ACAF”.
Tots els actes els destaca com a importants perquè són dues setmanes de l´any molt plenes d´actes però recorda sempre les inauguracions de la Fira de la Tapa i del Casal del Vi, la cavalcada, la dansà de l´últim diumenge, i els bous embolats, on s´omplin els carrers de la vila. Pensa que és un dels moments més emotius tant la traca com el castell de focs d´artifici de final de festes, així com la cavalcada de festes, que és un acte al que tots els que col·laboren i estan molts mesos preparant les carroses i els decorats perquè tot agrade i funcione com cal.
Espera gaudir al dinar de dones i li agraden els actes gastronòmics de la Comissió de Penyes, entre els quals destaca el concurs de paelles, la nit del tombet de bou i la dels empedraos doncs són dos de les nits que la joventut espera amb moltes ganes.
Afirma ser un privilegi formar part de la cort d´honor de la reina, perquè representa a totes les jóvens que gaudeixen de les festes i també és una manera ben diferent de viure-les i disfrutar-les.

ANDREA GARCÍA MULET
Andrea, als seus 16 anys, estudia quart d´ESO.
És membre de la penya La Jauja, i de la Congregació de Filles de Maria Immaculada, de la que forma part del seu grup de danses des de fa 8 anys.
Es va decidir per acceptar el càrrec de Dama d´honor perquè fa molt de temps que li feia il·lusió i li ho demanava a sa mare des de xicoteta, quan encara no tenia la edat. Li agraden les festes i la idea de representar al poble ajudant i col·laborant en els actes.
L´interessa la indumentària valenciana, i espera fer amistat amb els membres de la Junta de Festes, perquè tot vaja bé.
Els actes que significa especialment són l´ofrena de flors, la cavalcada, la pujà i la baixà de la Mare de Déu, i les processons en honor als nostres patrons pel fervor i l´emoció que tenen tots els veïns de la nostra ciutat.
Destaca la amistat entre totes les dames, el fet de viure des d’un altre punt de vista les nostres festes, i conèixer a gent meravellosa que ho dóna tot per les mateixes. Desitja cumplir el seu somni: ser dama d´honor de la seua ciutat, Vila-real.

ISABEL PALOMERO ALMELA
Isabel actualment té 17 anys i estudia el Cicle Mitjà d´Informàtica i Telecomunicacions.
Pertany a la penya Xafarot, i forma part de l´associació de Filles de la Mare de Déu del Rosari.
El que més li agrada de les festes és el bon ambient que es viu entre tota la gent i la germanor entre totes les penyes del poble, així com les activitats que es fan, on participen totes les penyes que volen pasar-s’ho bé.
A més, també li agrada representar al poble vestida com anaven les dones del segle XVIII, per la qual cosa vol lluir el trage de “llauradora”.
Ella destaca actes com la cavalcada, la processó, els concursos de paelles i d´empedraos, els concerts…, encara que els demés actes com les misses, i la resta del programa que està preparant la Junta de Festes segur que estaran molt bé. Espera amb emoció el nomenament, la pleitesia, i la proclamació, per la varietat de sensacions que de segur viurà en cadascú d´ells.
Li agradaria que es donaren més a conèixer tot el que fan la Reina i dames, perquè pensa que animaria a les jóvens del poble a viure les festes d´una manera molt especial, doncs està segura que serà molt bonic representar al poble, i una experiència inoblidable, en la que ho passarà d´allò més bé.

No hay comentarios:

Publicar un comentario