domingo, 8 de enero de 2012

Les Biblioteques de Vila-real programen 72 activitats per als més menuts.

 El departament de Biblioteques de l'Ajuntament de Vila-real dóna inici a un nou programa d'activitats per al foment de la lectura entre els més menuts amb més de 72 activitats d'animació lectora i tallers entre els mesos de gener i març de les quals podran gaudir 104 xiquets amb edats compreses entre 1 i 6 anys. “Per a aquest primer trimestre de l'any, les Biblioteques de Vila-real oferiran un ampli ventall d'activitats per als xiquets, des de tot just un any amb el servei de Bebeteca, fins a tallers de lectura o contes, a més de les visites guiades Coneix la biblioteca, amb les quals pretenem fomentar entre els més menuts l'hàbit de la lectura i que coneguen totes les possibilitats que ofereixen les nostres biblioteques”, assenyala el regidor de l'àrea, Xus Sempere.
Les activitats s'han programat per edats. D'aquesta manera, per als més menuts (1 a 2 anys) s'ha programat la Bebeteca denominada Contes i bolquers, que per a enguany inclou com a novetat la incorporació de l'agència de lectura del Pilar. Així, la Bebeteca tindrà lloc en la Biblioteca Infantil de l'avinguda Pius XII els dimecres i en l'agència del Pilar els dijous, ambdues en horari de 17.30 a 18.00 h. Els xiquets de 2 i 3 anys podran gaudir dels Contes animats, que consisteixen en narracions específiques per a aquesta franja d'edat, amb una dinàmica activa i participativa. Aquesta activitat es realitzarà en la Biblioteca Infantil i en l'agència de lectura del Pilar amb dues sessions per vesprada (de 17.30 a 18.15 h. i de 18.15 a 19.00 h.); els dilluns en la nova Biblioteca Infantil i els dimarts en l'agència El Pilar.
A més, per als més majors, una vesprada a la setmana cada centre bibliotecari acollirà el taller de lectura denominat Contes a foc lent, dirigit a xiquets d'entre 4 i 6 anys en el qual es cuinaran històries fantàstiques per als participants. Aquesta activitat tindrà lloc els dilluns en l'agència del Pilar i els dimarts en la Biblioteca Infantil de l'avinguda Pius XII, amb horari de 17.30 a 18.30 hores. Finalment, durant el mes de gener la Biblioteca es posarà en contacte amb tots els col·legis de la ciutat per a oferir-los participar en l'activitat Coneix la biblioteca, consistent en visites guiades als centres bibliotecaris, que es realitzaran a partir del mes de març.
El període d'inscripció per a totes aquestes activitats s'obrirà del 9 al 12 de gener per a poder començar els tallers d'animació lectora en els centres bibliotecaris el dilluns 16 de gener. Per a inscriure's en aquestes activitats és necessari ser soci de les biblioteques i dur llibres en préstec

No hay comentarios:

Publicar un comentario