lunes, 2 de enero de 2012

Serveis Socials obri una partida pressupostària d’ajuda per a la compra de material infantil

La regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, ha anunciat que està estudiant la forma d’assistir a les famílies amb escassos recursos econòmics de la localitat per a ajudar-los en la compra del material escolar. De moment, s’ha obert una partida pressupostària per al 2012 que, segons Alvaro, “ confiem posar-la en marxa el pròxim curs escolar i augmentar la seua dotació econòmica”. L’edil de Serveis Socials ha explicat que, des de fa molts anys, les associacions socials que atenen, de manera altruista, les necessitats de la ciutadania, es veien desbordades, cada setembre, per l’al·luvió de demandes de les famílies per a poder adquirir els llibres de text. Per aquest motiu, segons Alvaro, s’ha creat una nova línia d’ajuda municipal “conscients d’aquesta necessitat veïnal que, fins ara, mai havia sigut atesa”.
 “L’estreta col·laboració” entre l’Ajuntament i les entitats socials que treballen “per millorar la situació de moltes famílies de Vila-real” és una de les noves línies d’actuació adoptades per la regidora de Serveis Socials que considera “prioritari atendre les necessitats dels col·lectius més desfavorits de la localitat”. Segons Mònica Alvaro, “quan varem arribar a la regidoria, no quedava ni un euro per a ajudes socials perquè l’anterior govern no havia previst un augment de la precarietat en què es troben moltes famílies”. A aquest respecte, l’edil ha explicat que “no sols ens hem preocupat per dotar econòmicament moltes partides sinó que en alguns casos les hem duplicat i inclús triplicat”. Aquest seria el cas de les ajudes d’emergència social a famílies que quasi doblen el seu pressupost passant de 134.000 a 250.000 euros. També creixen les beques a menjadors escolars “davant dels retalls de la Generalitat” fins a aconseguir els 60.000 euros tant per als col·legis públics com per als concertats ja que,  “el PP va mantindre durant anys congelada aquesta xifra en 47.000 euros, a pesar de la crisi i les constants demandes d’ajuda veïnals”. Un altre exemple és que “quasi s’ha triplicat” l’assignació econòmica a Joventut Antoniana i Caritas, a partir del conveni firmat, recentment, amb ambdós associacions, passant de tindre 9.000 a 21.000 euros. A més Alvaro ha assenyalat que s’ha establit una línia dotada amb pressupost per a les associacions locals, i que es mantenen els programes d’ajuda d’altres entitats com a Creu Roja. 
Per tots aquests motius, la regidor de Serveis Socials ha recordat que el departament ha sigut dotat “d’acord amb la situació econòmica en què es troba Vila-real” i que es tracta d’uns pressupostos socials que “marquen una gran diferència respecte als anteriors”. Per aquest motiu no entén el perquè el PP s’ha oposat a uns comptes que augmenten la dotació econòmica i la creació de noves línies d’ajuda per a la ciutadania i les entitats socials “que tant han fet per la localitat”. Davant de les crítiques dels populars perquè el pressupost de 2012  “evidentment, havia de ser social” la regidora ha afirmat que “l’anterior equip de govern ha tingut 16 anys per a incrementar beques i ajudes socials i no obstant això, no ho ha fet”. Finalment ha afirmat que el vot en contra del PP al pressupost  “no ajuda ni millora en res la difícil situació en què es troben molts veïns de la localitat”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario