miércoles, 11 de enero de 2012

Benlloch es mostra reivindicatiu davant el president de la Generalitat durant la inauguració oficial del José Soriano

 L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de la Generalitat, Alberto Fabra, han assistit hui a la inauguració oficial del col·legi José Soriano Ramos, junt amb la viuda de l’empresari vila-realenc, Asunción Manzanet, la consellera d’Educació, María José Catalá, la regidora de l’àrea, Rosario Royo, i autoritats locals i provincials. En la inauguració, Benlloch ha destacat la figura de Soriano i la seua importància per a l’evolució econòmica de la ciutat i de la província. L’alcalde ha agraït l’esforç realitzat per la Conselleria d’Educació i la Generalitat Valenciana per a la construcció del col·legi i la xarxa educativa vila-realenca i ha recordat que aquesta xarxa ha de continuar millorant, amb la construcció d’un quart institut i la dotació de gimnasos per als col·legis Pascual Nácher, Concepción Arenal i Escultor Ortells, entre altres millores, així com la urgència de normalitzar la situació en els col·legis concertats.
“Aquest acte té per a mi i per a tot Vila-real un significat molt especial, ja que ens permet retre homenatge a la memòria d’una persona molt apreciada i recordada pels vila-realencs, com és José Soriano Ramos”, ha indicat Benlloch després de la visita a les instal·lacions del centre. “Soriano va simbolitzar ja fa més de 50 anys l’esperit innovador que caracteritza als vila-relancs i que ens ha fet mereixedors ara de la distinció del Govern com a Ciutat de la Ciència i la Innovació”, assenyala l’alcalde, qui, en aquesta línia, recorda la importància de l’empresari per al desenvolupament de la indústria ceràmica local, provincial i autonòmica, amb la introducció dels forns de cocció automatitzats i l’impuls de les fàbriques Azuvi, Zirconio i, en 1973, junt amb els germans Manuel i Héctor Colonques, del grup Porcelanosa. “Sense José Soriano”, conclou, “la història i l’economia de Vila-real no haurien sigut les mateixes”.
L’alcalde s’ha referit també a les instal·lacions educatives del col·legi José Soriano, que, recorda, incorporen ceràmica de Porcelanosa en la seua construcció. Benlloch ha apuntat que les obres del centre van començar fa aproximadament un any “i en poc més de set mesos han estat llestes per a poder entrar en funcionament amb l’inici del curs escolar”, motiu pel qual ha volgut agrair l’esforç de la Generalitat i l’anterior equip de govern, així com de les famílies, entre elles la de l’industrial que dóna nom al centre, per la cessió de part del solar de 8.000 metres quadrats sobre el qual s’ha construït el col·legi. El centre docent compta amb sis unitats d’Infantil, 12 de Primària, menjador i gimnàs i, quan estiga a ple rendiment, tindrà capacitat per a 450 alumnes. En l’actualitat, s’imparteixen els sis grups d’Infantil, dos primers i un quart curs, amb un poc més de 200 escolars.
“José Soriano estaria orgullós d’un centre docent d’aquestes característiques, avantguardista i modern, al servei de la millor formació dels xiquets i joves, que són el futur de Vila-real. Perquè si algun sentit té comptar amb les millors infraestructures educatives és el de poder donar la millor educació, pública i de qualitat, als nostres xiquets”, indica l’alcalde. En la línia de continuar millorant aquestes infraestructures, el primer edil ha recordat al president de la Generalitat algunes dels necessitats educatives pendents en la ciutat, com la construcció de gimnasos en els col·legis Pascual Nácher, Escultor Ortells i Concepción Arenal, la dotació en la ciutat d’un quart institut o la necessitat de revisar el procés d’escolarització i escometre un pla de millora de les instal·lacions existents. A més, Benlloch s’ha referit també a la situació econòmica que travessen els centres concertats i ha demanat “sensibilitat” al Consell per a poder normalitzar com més prompte millor la seua situació.



No hay comentarios:

Publicar un comentario