viernes, 6 de enero de 2012

Vila-real renegociarà amb la Generalitat les condicions de pagament de la nova biblioteca

 L’alcalde de Vila-real, Jose Benlloch, ha anunciat que pensa renegociar les condicions i el calendari de pagament del conveni firmat entre l’Ajuntament i la Conselleria de Cultura, Educació i Esports “per a assegurar-se” cobrar els 2,3 milions d’euros que devia “fins hui” el Consell de la nova Biblioteca situada en l’Avinguda Pius XII. Mitjançant aquest conveni, la Generalitat Valenciana es comprometia a pagar més de la meitat de l’obra de la biblioteca, dels 4 milions d’euros que ha costat l’edifici, en diferents anualitats compreses entre els anys 2009 i 2012. “No obstant això, en el transcurs de tots aquests anys, l’Ajuntament no ha vist ni un euro fins a la setmana passada” ha afegit Benlloch. L’alcalde ha afirmat que el Consell, “el dia 30 o 31 de desembre”, i per tant, “dins del pressupost de la Generalitat de 2011”, ha abonat al consistori 75.000 euros “en concepte del deute pendent de l’any 2009”. Segons ha afirmat el primer edil, a més dels 75.000 euros de la primera anualitat, en el 2010 s’havia compromés a abonar 450.000 euros; en el 2011, 850.000 euros i en el 2012 els 925.000 euros restants fins a aconseguir els 2,3 milions d’euros. Per aquest motiu, i encara que considera que la quantitat “és insuficient si es compara amb tot el que queda pendent”, ha volgut agrair públicament “el gest” del conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, perquè demostra “voluntat” i  “un missatge d’enteniment”.
José Benlloch ha explicat que aquesta decisió és fruit de la conversació mantinguda amb el conseller d’Hisenda en les Corts Valencianes davant de la necessitat d’obtindre una resposta “ràpida i clara” respecte a la nova biblioteca. Benlloch ha assenyalat que, encara que ha bromejat algunes vegades “perquè en el GPS dels consellers no apareixia el nom de Vila-real, pareix que les reunions amb els responsables autonòmics comencen a donar els seus fruits”. En aquest sentit l’alcalde ha recordat la trobada mantingut amb la consellera Lola Johnson “per a posar en marxa un pla estratègic per al Centre de Tecnificació Esportiva” la reunió mantinguda amb el conseller José Císcar , a qui li va traslladar l’estat del col·legi Concepció Arenal en matèria educativa “per a potenciar i dignificar el centre escolar” i ara, “per fi, obtenim el primer pagament pendent d’unes obres costejades, fins ara, amb fons municipals”. “Tot açò demostra que, a pesar de les constants crítiques per part de l’oposició, alguna cosa estarem fent bé” ha assenyalat Benlloch. 
El primer edil ha recordat que els 4 milions que ha costat la biblioteca ve a representar el capítol d’inversió del consistori per als pressupostos d’enguany, i que hauran de destinar-se “majoritàriament, a pagar als expropiats de la ronda sud-oest”. De moment, la biblioteca, ha afirmat l’alcalde, “roman tancada i sense llibres” i fins que no tinguem els diners tampoc “podem planificar el futur d’aquesta instal·lació”. Per tots aquests motius, Benlloch ha lamentat no disposar dels diners que li deu la Generalitat, “perquè es podria haver realitzat no sols un pla de viabilitat per a la biblioteca sinó també invertir en treball per a la localitat”. L’alcalde ha explicat que, amb els 2,3 milions pendents “fins a dia de hui” es podrien haver beneficiat moltes famílies de Vila-real, assistir als molts desocupats de llarga duració i donar suport als emprenedors de la localitat per a crear ocupació “que és la nostra màxima prioritat”. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario