sábado, 21 de enero de 2012

Benlloch exigeix a la Generalitat que pague les obres del pavelló Melilla

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha denunciat hui que la “irresponsabilitat” del govern de la Generalitat Valenciana està “paralitzant” l’activitat i la construcció d’infraestructures en la ciutat. El primer edil s’ha pronunciat en aquests termes després de revelar que els impagaments del Consell han provocat la paralització d’una nova obra, la construcció d’un pavelló poliesportiu al barri Melilla, l’empresa del qual ha abandonat els treballs “després de no haver cobrat ni la primera certificació d’obra per part de la Generalitat”. Benlloch exigeix al govern valencià que pose fi a aquesta situació i que garantisca la continuació d’unes obres que han de permetre dotar d’una nova infraestructura esportiva a la ciutat, l’execució de la qual, insisteix, significaria també la creació de llocs de treball.
La Generalitat Valenciana no està pagant a ningú des de fa temps. Del mal dit Pla Confiança, sabem que l’empresa que ha executat el col·lector sudoest no ha cobrat; tampoc està cobrant l’adjudicatària de les obres de millora en l’antic convent de les dominiques; tenim el precedent també del Palau de Justícia, que porta més d’un any des que van parar les obres per segona vegada i sobre el qual aquesta setmana hem pactat amb la Generalitat dos mesos de termini per a buscar les fórmules que permeten que l’adjudicatària puga reprendre les obres sense necessitat de rescindir el contracte”, recorda l’alcalde. Al llistat d’impagaments del Consell i les conseqüències que estan tenint en la ciutat, se suma ara el pavelló del barri Melilla. L’obra, adjudicada a l’empresa Agoraesport i Construcciones Alcañiz per un pressupost de prop de 950.000 euros, consisteix en la construcció d’un pavelló poliesportiu cobert amb pistes d’handbol, futbol-sala i bàsquet, a més de vestuaris, magatzem i recepció.
L’alcalde de Vila-real recorda que la construcció d’aquest pavelló es va projectar per part de l’anterior equip de govern en substitució d’un parc que servia de zona de trobada i de jocs als veïns del barri i que, a més, es va plantejar sense tindre ni tan sols en compte les necessitats d’aparcament en la zona. Per aquests motius, recorda Benlloch, “sempre hem dit que aquest no era el pavelló que volíem fer, però després de parlar amb la Generalitat, o seguíem avant o perdíem els diners del Pla Confiança”. D’aquesta manera, “per responsabilitat, per la necessitat d’infraestructures esportives que té la ciutat de Vila-real després d’anys d’inacció del PP i també perquè la Generalitat ens va animar i va dir que no hi hauria problemes amb l’obra, vam seguir endavant”. “Ara ens trobem que el Consell no ha pagat a l’empresa ni la primera certificació d’obra i ja no tenim ni parc ni poliesportiu en el barri Melilla”, denuncia l’alcalde, qui lamenta que la Generalitat, “governada pel mateix partit que el portaveu del PP local, Héctor Folgado, està paralitzant la ciutat de Vila-real”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario