El regidor de Joventut, Xavi Ochando, ha explicat que davant del despreniment d’algunes peces de la façana de l’Espai Jove, ha decidit, acordonar la zona per evitar “qualsevol perill” i al mateix temps, revisar l’estat en que es troba tot l’edifici. De moment, l’edil ha assenyalat que totes les peces en risc de caure ja han estat retirades i que s’ha traçat un perímetre bordejant la zona afectada per evitar “que passe qualsevol desgràcia”. Gràcies a l’informe tècnic, el regidor ha pogut confirmar que la caiguda de les peces no només s’explica per la mala elecció del material que es va fer en el seu dia per part de l’anterior equip de govern, sinó també per la falta de manteniment durant tots estos anys i per la humitat que ha acabat podrint les peces d’escaiola de la façana. Precisament, quan plou molt, segons ha explicat Ochando, es produeixen inundacions a la planta baixa, hi ha problemes en la xarxa de fecals, humitats en les partes i les peces de morter de les canonades del bany es veuen afectades. Davant de tots aquests problemes el responsable de Joventut ha comentat que cal trobar “la millor solució” per aconseguir un edifici segur i útil al servei dels joves. De moment el regidor ha garantit el manteniment i la continuació de totes les activitats programades en l’Espai Jove.
Xavi Ochando ha recordat que la història de l’Espai Jove “no només és llarga sinó que està plena d’errades i males decisions de les quals, ara n’ estem pagant les conseqüències”. En aquest sentit el regidor ha assenyalat que la seua responsabilitat es aportar solucions i no sols “ denunciar els problemes de l’edifici”. Entre les accions “més immediates ja preses”, Ochando ha dit que el GD’OS ha retirat les peces de morter per paliar el tema de les inundacions quan plou molt i pel que respecta a la façana, el responsable del departament ha recordat que “com que la seua resconstrucció resultava molt cara es van gastar motlles d’escaiola, que és un material que no ha suportat la humitat”. Ochando ha recordat que la “falta de manteniment en tot l’edifici per part de l’anterior equip de govern també ha fet que s’agreugen molt més els problemes que presenta l’edifici”. El regidor ha explicat que aquesta mateixa setmana ha caigut una de les peces de la façana “que s’aguantava només pel fil de telèfon que passa per darrer”. “Enfront del que podia resultar ser un perill per als usuaris de l’Espai Jove”, el regidor ha comentat que s’ha encomanat un informe tècnic i acordonar l’edifici.
El regidor de Joventut ha recordat que han passat més de 13 anys des que van començar a parlar l’ús del magatzem de Cabrera com a seu social i de joventut i “ara, ens trobem amb què la falta de previsió i les decisions irresponsables preses en anteriors legislatures ens han deixat un espai precari que no és el que els joves de Vila-real mereixen”.
Finalment, Ochando ha explicat que la història de l’Espai Jove, primer anomenat Casal Jove, comença a mitjans de la dècada dels 90. El responsable de Joventut ha recordat que des del Bloc en el seu moment, es va reclamar que l’antic magatzem de Cabrera es convertira en Bé d’Interés Cultural per suposar un dels pocs “ exemples del modernisme industrial de Vila-real”. Tot i que l’edifici no es va ser declarat BIC, l’Ajuntament va poder adquirir-lo al 1998. L’edil de Joventut ha recordat que l’any 2003 es van adjudicar les obres a l’empresa Hemanos Ventura i que l’any següent es va acabar amb els retranqueig i “comença a plantejar-se un projecte de remodelació de l’interior per a la seua conversió en Casal Jove”. Un projecte que va començar l’ any 2006. Durant les obres, concretament amb la demolició del magatzem de Ramos al juny de 2007, es descobreix presència d’aminat a la coberta, que retarda més les obres. La segona fase de les obres, ja per al condicionament de l’interior, s’adjudica a GyC al 2010.
No hay comentarios:
Publicar un comentario