martes, 3 de enero de 2012

Educació posa en marxa un pla de xoc al CEIP Concepció Arenal

L’Ajuntament de Vila-real està condicionant l’edifici del Concepció Arenal com a resposta “immediata”  i “urgent” al compromís adquirit amb les mares i pares dels alumnes del centre escolar per a millorar l’estat actual del col·legi i fer-ho “més atractiu en la localitat”. Així ho ha explicat la regidora d’Educació, Rosario Royo, qui, de moment, ha indicat que s’ha posat en marxa una primera línia d’actuació “exterior” que consisteix a pintar el pati i la façana de l’edifici i que, pròximament, se substituirà la tanca exterior. Posteriorment, està previst dur a terme un projecte pilot per a promocionar els serveis i els programes que ofereix actualment el centre docent així com “potenciar les seues noves possibilitats”.
            La regidora d’Educació ha explicat que aquest pla de xoc respon a les necessitats i exigències de la comunitat educativa del col·legi Concepció Arenal, tant en el que es referix a l’estat de l’edifici com tot allò que està relacionat amb el projecte educatiu que pretén posar en marxa el centre “per a ampliar la seua oferta i convertir-se en un centre innovador en matèria educativa en la ciutat”. De moment, l’edil del departament s’ha compromés a treballar junt amb l’AMPA amb l’objectiu de “revitalitzar el barri i fer atractiva la seua programació escolar”. A aquest respecte la regidora ha assenyalat que ja s’han establit les primeres reunions per a definir i materialitzar aquest nou projecte educatiu i que, entre les iniciatives plantejades, està l’organitzar activitats extra escolars dirigides tant a pares com a escolars. Segons Rosario Royo, en aquest primer pla, també es comptarà amb la col·laboració d’altres regidories, ja que aquest projecte pilot forma part del programa de ciutat educadora i per tant, “ espera que cada centre educatiu es convertisca en un punt d’interés capaç de donar resposta a totes les demandes docents que hi ha en la localitat”.
Encara que Rosario Royo considera que aquesta primera actuació exterior “és molt important”, segurament la posada en marxa del projecte pilot “serà molt enriquidora per la implicació i la participació de totes la comunitat educativa en l’organització de la seua programació”. Entre les iniciatives plantejada per l’AMPA del col·legi a la regidora d’Educació està la d’ organitzar un taller de cuina del món  “per, a partir de la gastronomia, donar a conéixer la riquesa cultural que hi ha en la ciutat”.
L’edil d’Educació ha recordat que el Concepció Arenal participa en la Xarxa de Centres de Qualitat de la Conselleria d’Educació, que a partir dels tres anys els alumnes són introduïts en la tercera llengua i que compta amb molts serveis com són el menjador, la biblioteca i les aules d’informàtica a més d’oferir molts programes educatius com són el cobrir les necessitats educatives especials, les aules d’acollida per als alumnes estrangers i les activitats formatives per a mares i pares d’alumnes i per als professors. Per tots aquests motius, segons l’edil, s’han de donar a conéixer, a la resta de la localitat, “les possibilitats del centre i promocionar els nous programes que es volen posar en marxa”.  Per a la regidor “és una llàstima que el col·legi siga tan desconegut” i ha afegit que “la nostra primera responsabilitat és posar en valor tota la seua programació”. 
Segons Rosario Royo, com un  primer pas, “es donarà als pares i els alumnes el col·legi que la zona mereix” ja que l’edifici “estava molt deteriorat perquè havia estat abandonat durant molts anys” i posteriorment es “crearan les línies d’actuació que s’ha de seguir per a promocionar i millorar la imatge del Concepció Arenal”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario