miércoles, 25 de enero de 2012

La regidoria de Solidaritat impulsarà en 2012 el voluntariat i les activitats d’integració i cooperació

L’impuls del voluntariat i l’organització de tallers i activitats destinades a fomentar la integració i la cooperació al desenvolupament seran els principals eixos que guiaran l’activitat de la regidoria de Solidaritat, Cooperació i Integració, que dirigeix l’edil Alejandro Moreno, en 2012. El mateix regidor ha explicat hui algunes de les activitats marcades en el calendari del departament, que preveu poder tindre enllestit el nou reglament de voluntariat durant l’estiu per a poder començar a aplicar-ho en el pròxim curs.

Quant a les activitats previstes, Moreno ha explicat que la intenció de la regidoria és la de “mantindre les iniciatives i serveis ja en marxa, com l’agència AMICS, alhora que es desenvoluparan noves activitats i s’enfortiran les distintes àrees del departament”. En l’àrea d’Integració, la programació anual passa per la convocatòria de cursos de castellà, en els períodes de febrer a juny i de setembre a desembre, i l’escola d’acollida que se celebra a través de l’agència AMICS, que donarà inici el 17 de febrer. A més, explica l’edil, “vinculat al pla de xoc que hem iniciat l’equip de govern al col·legi Concepció Arenal, parlarem amb els pares del centre per a posar en marxa tallers de multiculturalitat que fomenten la integració”. El primer curs del voluntariat, dirigit a membres de les diferents associacions de la ciutat i que arrancarà la primera quinzena de maig, i la imminent obertura d’una borsa del voluntariat, per a la qual s’estan preparant unes fitxes d’inscripció amb el lema Ho faig pel meu poble. Ho faig per mi, són altres de les iniciatives en aquest àmbit.

            En relació a l’àrea de Solidaritat, Moreno ha avançat que es potenciarà la Setmana de la Solidaritat i el Dia de la Pau que ja s’han celebrat enguany, amb el primer concurs de cartells i un reconeixement explícit a tots aquells que han participat en activitats vinculades amb la solidaritat a través d’una exposició de fotografies que es prendran durant la celebració d’aquestes activitats. Ambdues coses formaran part de la Setmana de la Solidaritat, que tindrà lloc del 26 de novembre a l’1 de desembre. El Dia de la Pau, a més, se celebrarà el 21 de setembre amb un acte i un concert per la pau, encara per definir.

Per la seua banda, en l’àrea de Cooperació el responsable del departament pretén “accelerar al màxim el procés, per a evitar el retard d’un any que portem ara en la justificació dels projectes de les ONG i imposant temps coherents  a aquests procediments”. A més, es faran activitats de cooperació al desenvolupament als col·legis a partir del pròxim curs escolar i tallers de cooperació amb les associacions de veïns, que fomenten també el vessant participatiu de la ciutadania. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario