martes, 17 de enero de 2012

Vila-real reivindica al Consell perquè pague els deutes amb els col·legis de la localitat

Davant els reiterats incompliments per part de la Generalitat Valenciana, per a plantar cara i “solucionar com més prompte possible” la difícil situació econòmica que estan vivint els col·legis públics i concertats, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, presentarà, en el pròxim plenari, una proposta de la qual espera obtenir el suport de tots els partits polítics per a acabar amb “l'asfíxia econòmica” que estan vivint els centres educatius de la ciutat.
Segons ha explicat l'alcalde és la seua “responsabilitat” defensar els interessos de la comunitat educativa de la localitat i més, en aquest cas, “coneixent de primera mà els autèntics drames que estan vivint els col·legis”. Referent a això Jose Benlloch ha assenyalat que molts centres educatius, en aquests moments, no poden plantar cara a les despeses de personal o de funcionament més bàsics ni tampoc poden pagar als seus proveïdors. Benlloch  ha posat l'accent que es tracta “d'uns diners que són necessaris” perquè està afectant en alguns casos a la llum, el telèfon, al material didàctic o al mobiliari del col·legi. Per aquest motiu l'alcalde ha assenyalat que la situació és “molt preocupant”.
L'alcalde ha explicat que “es dóna un pas més” i es compromet a “fer tot allò que estiga en les nostres mans” per a arreglar aquesta “complicada situació”. Ja la setmana passada, en la inauguració del col·legi José Soriano, i davant la presència del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, l'alcalde es va referir a les condicions econòmiques que travessen els centres concertats de la localitat i va demanar “sensibilitat” al Consell per a poder normalitzar com més prompte millor aquesta situació i fer efectiu el pagament als centres. Ara el primer edil avança més amb aquesta proposta d'alcaldia que es durà a plenari i de la qual “confia” obtenir el suport de tots els partits polítics, per a poder solucionar la difícil situació econòmica dels centres educatius de la localitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario