martes, 22 de noviembre de 2011

Actes escolar per a commemorar el Dia Mundial contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de Vila-real se suma al Dia Mundial contra la Violència de Gènere en un acte reivindicatiu que tindrà lloc, a les 18:00 hores, en l’àgora de la plaça Major, i que consistirà en la lectura d’uns textos per part dels alumnes de l’Escola d’Adults i l’actuació de la Banda Jove de Vila-real. “Molta gent pensa que la violència de gènere és un problema que no afecta la localitat, però, desgraciadament, les dades ens assenyalen el contrari”. Així ho ha destacat hui la regidora de la Dona, Mònica Alvaro, qui ha assegurat que “aquests actes reivindicatius, encara, són molt necessaris per a conscienciar i denunciar aquesta xacra social”. A més Àlvaro ha recordat que el servei d’orientació i informació que ofereix la regidoria de la Dona és molt important perquè les víctimes reben “tota l’ajuda que ens és possible des de l’Administració local” i “tot tipus d’assessorament”.
En el que portem d’any, les professionals de la Casa de la Dona han realitzat un total de 113 entrevistes i d’elles,  54 persones eren víctimes d’algun tipus de violència de gènere o maltractament, ja siga físic, sexual o psicològic. Segons la regidora de la Dona, “totes aquestes dones han acudit a la Casa de la Dona en busca d’orientació i assessorament” ja que, com ha assenyalat Àlvaro, a més d’organitzar activitats de caràcter lúdic i d’aprenentatge, la Casa de la Dona té com a objectiu principal l’eradicació de la violència de gènere i l’atenció a les víctimes. 
Seguint amb les dades, Mònica Àlvaro ha destacat que un total de 40 persones, en les que s’inclouen 39 dones i un home, han sigut donades d’alta en el servei de la Casa de la Dona on s’ofereix un seguiment de l’expedient, a més “de l’ajuda i l’orientació que la situació requereix”. Un servei per on, com ha assenyalat l’edil, des de l’any 2011 fins al 15 de novembre han passat per Vila-real un total de 803 persones.
Pel que fa a les denúncies, segons la regidora, s’han tramitat un total de 26 denúncies per violència de gènere i  a través dels judicis ràpids i el jutjat de violència de gènere, d’aquestes 26 denúncies, 21 dones han obtingut ordes de protecció.
Mònica Àlvaro ha recordat que en aquests moments hi ha 26 dones a Vila-real que disposen de terminals de teleassistència que serveixen per a localitzar les dones que ho porten i que, al mateix temps, avisa a la Policia Nacional en el cas que l’agressor no complisca l’orde de protecció. A aquest respecte la regidora de la Dona ha assenyalat que la Policia Local també rep una còpia d’ordes de protecció que provenen dels jutjats per si en algun moment necessita intervindre.
Finalment, Àlvaro, ha destacat la programació anual que s’elabora des de la regidoria a partir de la  publicació i l’organització d’activitats que tenen com a objectiu previndre la violència de gènere i ha fet insistència en la importància de l’educació des de la infància per a eradicar el problema. Per aquest motiu ha destacat els tallers que s’imparteixen, regularment, en els instituts de la ciutat, per a educar en valors d’igualtat de gènere.

No hay comentarios:

Publicar un comentario