martes, 8 de noviembre de 2011

L’alcalde reclama a la Generalitat inversions per a Vila-real

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat un ple, de forma urgent i extraordinari, per a dilluns que ve per a “alçar la veu” i del que espera eixir amb el suport de tots els regidors de la corporació per a exigir a la Generalitat que complisca amb els compromisos i deutes que actualment té pendents amb la ciutat de Vila-real així com reclamar les obres que en aquests moments són tan necessàries per a “diversificar l’economia” i que Vila-real torne a convertir-se en una ciutat “de referència” a la província. L’alcalde espera que a aquesta proposta se li sumen tots els representants del ple, com a màxim òrgan d’expressió democràtica per a, posteriorment, traslladar totes les demandes i necessitats de la població als seus respectius partits polítics en les Corts Valencianes per a presentar esmenes als pressupostos de l’Administració autonòmica per a 2012.
            Acabats de presentar els pressupostos, Benlloch ha explicat que, amb el castellonenc Alberto Fabra al capdavant de la Generalitat Valenciana, esperava que l’Administració autonòmica, coneixedora “perfectament” dels problemes i de la realitat de la ciutat, complira amb alguns dels projectes que són prioritaris per a Vila-real. No obstant això, en aquests pressupostos, lamenta, no “hi ha ni un euro per a la ciutat”. 
L’alcalde ha recordat que una de les prioritats de l’equip de govern és lluitar contra la desocupació, ja que, actualment, la ciutat quasi aconsegueix els 6.000 parats. Per aquest motiu són necessàries infraestructures que permeten dur a terme un pla econòmic que genere treball i inversió en la ciutat. Benlloch ha explicat que, encara que des d’una administració local no es poden fer grans canvis per a poder solucionar els alts índexs de desocupació que afecten la població, en canvi, és possible generar i crear les condicions necessàries perquè els “inversors creguen i se senten còmodes a Vila-real”. Benlloch ha lamentat que l’Ajuntament de Vila-real necessita de l’Administració autonòmica per a posar en marxa un projecte tan ambiciós com és l’Espai la Vila, que ajudaria a generar economia en la ciutat.  No obstant això, per a facilitar l’accés a aquest futur centre comercial es necessiten unes bones carreteres i infraestructures i, segons Benlloch, “de moment, ni n’hi ha, ni apareixen en els Pressupostos de la Generalitat”. Al respecte d’això, l’alcalde ha recordat que no apareix la Ronda Sud-oest, als propietaris de la qual se’ls va expropiar els terrenys i que ara veuen que “el vial no es construeix”. A més, Benlloch ha recordat que l’actual equip de govern és qui es va encarregar de liquidar una part de les expropiacions que es devien. Tampoc apareix en els pressupostos la carretera de Borriana, també necessària per a facilitar l’accés a l’Espai la Vila i facilitar els accessos de tots els pobles de la comarca.
L’alcalde també ha assenyalat que el Palau de Justícia està abandonat i que poden “inclús generar-se molts problemes perquè pot resultar un perill” i ha recordat que els actuals jutjats són “tercermundistes” i que un nou Palau de Justícia atrauria gent no tan sols per motius laborals sinó per dotar de “més vida” aquesta part de la ciutat.  L’alcalde també ha assenyalat que el Centre de Tecnificació Esportiva és un altre exemple “de futur i il·lusió” econòmica per a la ciutat, que no sols oferiria un “necessari i urgent” servei als vila-realencs sinó també podria ser “referent” esportiu. També ha recordat que la Generalitat encara deu 2,3 milions d’euros de la nova Biblioteca municipal i que el CEAM del Pilar està sense funcionar perquè la gestió depén de l’Administració autonòmica. Benlloch ha lamentat que el centre de dia per a discapacitats, construït amb diners del Pla E, estiga, actualment, “sense prestar servei” i que van haver d’ampliar-se les beques de menjador amb una partida destinada a les ajudes d’emergència social perquè la Generalitat havia retallat els diners destinats a aquestes ajudes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario