martes, 1 de noviembre de 2011

L'ordenança de venda no sedentària prioritzarà les parades que sol·liciten estar en un sol mercat

El ple de l'Ajuntament de Vila-real té previst aprovar dijous que ve una nova ordenança reguladora de la venda no sedentària, així com la modificació de l'ordenança fiscal per a la instal·lació de parades, que estableix quatre tipus de mercadets de periodicitat fixa, les seues ubicacions en el centre de la població i els requisits per a optar a un lloc. Entre ells, la nova ordenança estableix un mecanisme de selecció per a la concessió d'autoritzacions que prioritza la realització d'un curset sobre venda no sedentària o no tenir concedida simultàniament altra autorització d'aquest tipus en el temps que es pretén l'exercici de l'activitat. D'aquesta forma, explica el regidor de Foment Econòmic, Pasqual Batalla, es pretén “fomentar la diversificació de l'oferta, de manera que els mercats de dimecres i dissabte siguen diferents i afavorir així que la gent visite les parades i passege pel centre, dinamitzant el comerç local”. De fet, la recuperació del mercat ambulant en el centre de la ciutat s'ha dissenyat per a impulsar el passeig i l'anar i vindre de gent “en un gran espai comercial a l'aire lliure que englobarà tot el centre urbà i carrers adjacents”.
Amb aquest objectiu, Batalla duu al ple de dijous la proposta d'ordenança municipal de venda no sedentària, que ve a substituir al text vigent, aprovat en l'any 2002, i a la qual s'ha arribat “després de mantenir reunions i consensuar la norma amb tots els sectors implicats”. En qualsevol cas, matisa Batalla, després de les notícies rebudes en els últims dies de part d'un sector dels venedors ambulants per a mantenir unides les parades de fruita i verdura i les de roba i complements en el mercat dels dissabtes en una ubicació cèntrica, l'equip de govern “estem disposats a escoltar, com ho hem vingut fent, a tots aquells sectors implicats en la recuperació del mercadet al nucli urbà”. Aquesta predisposició al diàleg, insisteix, “contrasta amb la que va tenir l'anterior equip de govern del Partit Popular, que es va emportar el mercat als afores sense consultar ni parlar amb ningú”. El tinent d'alcalde, a més, recorda que l'ordenança se sotmetrà a exposició pública després de l'aprovació de dijous, de manera que s'obrirà un període d'un mes perquè tot aquell que vulga presente les al·legacions que considere oportunes al text normatiu.
La nova ordenança reguladora de la venda no sedentària anirà acompanyada també d'una nova ordenança fiscal reguladora de la taxa per instal·lació de llocs, barraques, casetas de venda, espectacles o atraccions situats en béns d'ús públic local, que actualitza les taxes per a la instal·lació de les parades i estableix diferents preus en funció de les ubicacions previstes en l'ordenança. “És un mercat totalment nou i, per tant, la regulació de les taxes també és completament diferent al que es venia aplicant”, explica el regidor d'Hisenda, Javier Serralvo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario