viernes, 4 de noviembre de 2011

La Generalitat discrimina a Vila-real en l’Escola Taller i el Taller d’Ocupació

L’alcalde de Vila-real, Jose Benlloch, ha exigit a la Generalitat que deixe de “discriminar a aquesta ciutat” per tindre una opció política diferent del PP.  Així ho ha expressat després de conéixer que han estat excloses les ajudes que atorga la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació per a portar endavant dos projectes d’obra en la ciutat i del que es podrien haver beneficiat 103 desocupats.
Segons l’alcalde, recentment, la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, que és l’encarregada d’aprovar els projectes presentats pels distints municipis de la província, no ha admés cap dels dos programes d’ocupació presentats per Vila-real. Es tracta de dos projectes en què estava previst, per part de l’Escola Taller, la rehabilitació del Molí de l’Ermita i el seu entorn natural i per part del Taller d’Ocupació s’havia pensat a portar a terme la rehabilitació d’algun edifici que forma part del patrimoni cultural de la ciutat i “que tant necessitem”. L’objectiu d’aquests programes és aconseguir formació i treball per a les persones que en aquests moments estan en desocupació, no obstant això, com ha recordat l’alcalde, a pesar d’arribar quasi els 6.000 desocupats, la Generalitat , de nou, ha tornat, a “ dir no a Vila-real”.
            Benlloch ha explicat que, com cada any, l’Ajuntament, amb voluntat d’oferir formació i treball a les persones que, en aquests moments, estan en situació de desocupació, va presentar dos projectes per a la ciutat que implicarien el funcionament de l’Escola Taller i el Taller d’Ocupació de Vila-real.  El primer dels projectes presentat a la Conselleria estava destinat a la rehabilitació del Molí de l’Ermita i el seu entorn natural, un espai que segons l’alcalde  “volem potenciar i promocionar per a ajudar a generar turisme i, per tant, economia”. Es tractava d’un projecte que duria a terme l’Escola Taller de Vila-real i de la qual podrien beneficiar-se 59 persones, la majoria d’ells jóvens aturats d’entre l8  i 25 anys a qui se’ls ofereix no sols una formació professional sinó, també, la possibilitat de dur a terme un projecte tècnic per a embellir i millorar tant les zones urbanes com paisatgístiques de la ciutat. Benlloch ha recordat que es tracta d’un programa que es desenvolupa durant dos anys en què durant els 6 primers mesos es forma als alumnes i en els següents 18 es realitzen treballs per a l’Ajuntament.
Pel que fa al segon dels projectes, que també ha sigut rebutjat, afectava els alumnes del Taller d’Ocupació. Un projecte destinat a rehabilitar algun edifici del patrimoni cultural que en alguns casos “està caient” i del que es podrien beneficiar 44 persones. El taller d’Ocupació és un programa dirigit a desocupats majors de 25 anys amb especials dificultats d’inserció laboral on es combina la formació professional amb la realització d’un treball efectiu. També està subvencionat per la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació i promogut per l’Ajuntament.
Els dos projectes han sigut presentats junt amb projectes d’altres poblacions, no obstant això, i segons Benlloch, en els municipis on governa el PP  “els programes han sigut admesos i ací no”. Com a exemple l’alcalde ha anomenat a la capital de la província i les poblacions d’Onda, Almassora, la Vall d’Uxó, Castellnovo o Albocàsser,  “totes elles governades pel PP”. El primer edil ha destacat que a pesar de les  “dramàtiques” xifres de la desocupació que hi ha a Vila-real no se’ns ha concedit cap dels dos programes formatius i ha recordat que, fins ara, “la tònica habitual era l’aprovació sinó dels dos, almenys, d’un dels projectes presentats”. Per aquest motiu Benlloch ha assenyalat que, de nou, ens trobem davant d’una discriminació basada en uns criteris “polítics i no tècnics, ni objectius” per a tornar a castigar els veïns de Vila-real.  L’alcalde ha assenyalat que no entén com el president de la Generalitat, Alberto Fabra, que coneix perfectament les dificultats de la ciutat i també el diputat i portaveu del PP en l’Ajuntament, Héctor Folgado, poden admetre que Vila-real haja quedat exclosa d’aquests programes i que, per tant, estiguen “impedint que 103 persones es beneficien d’aquests treballs”. Per aquest motiu ha exigit a la Generalitat que deixe de castigar a Vila-real per triar una opció política distinta i ha recordat que “la seua responsabilitat és defendre i representar a tots els valencians, i no sols als municipis del PP”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario