lunes, 7 de noviembre de 2011

L'Ajuntament col.labora amb les associacions juvenils

L'Ajuntament acaba de publicar les bases per a la concessió de les subvencions a les associacions i entitats sense ànim de lucre que realitzen activitats juvenils en la ciutat. Amb un pressupost de 10.700 euros aquesta partida pretén ajudar a finançar alguns dels projectes que promouen les diferents organitzacions de Vila-real.
            Segons el regidor de Joventut, Xavi Ochando, a l'hora de concedir les subvencions, prevaldran aquelles activitats que fomenten la participació juvenil amb l'objectiu de “promocionar l'associacionisme”. També es valoraran aquelles accions dirigides a fomentar l'oci saludable, el temps lliure i els programes d'educació relacionats amb la salut. Altres criteris de baremació seran aquells que organitzen les entitats per a la conservació del medi ambient i la millora de l'entorn urbà així com les accions que promouen la relació intergeneracional i el voluntariat social.
            Un exemple d'aquest tipus d'activitats són les campanyes de conscienciació en els instituts organitzades per ACUDIM on els alumnes comproven les dificultats que les persones amb mobilitat reduïda troben al desplaçar-se per la ciutat. A més també van rebre subvenció l'any passat les iniciatives presentades per Creu Roja, Júcar o Tot Social.
            Segons el regidor de Joventut, Xavi Ochando, amb aquestes subvencions pretenem ajudar a sufragar part de les despeses que tenen les associacions de Vila-real en “un moment difícil” per a posar en marxa segons quin tipus d'iniciatives, ja que “moltes vegades si les associacions no contaren amb aquests diners algunes activitats no es portarien a terme”.
            Per a accedir a la subvenció les associacions juvenils de Vila-real han de presentar la seua sol·licitud en el Registre General de l'Ajuntament i per la seua banda, les entitats beneficiades, han de comprometre's a executar el seu projecte dins d'un any natural.

No hay comentarios:

Publicar un comentario