martes, 29 de noviembre de 2011

Creix un 37% el públic del Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable

El Festival Internacional de Curtmetratges Cineculpable ha aconseguit un 37% més de públic que l’any passat gràcies a l’assistència de les 2.342 persones que no han volgut perdre’s les activitats programades en el XIV Festival Internacional, “el de major repercussió  en el món audiovisual” que se celebra a la província. El dilluns, el dia que es projectaven els curtmetratges provincials del premi Manuel Vila-real, ha sigut un dels dies amb major assistència de públic junt amb el dia de la Gala, quan s’entreguen els premis, quan “l’aforament de l’Auditori estava al complet”. Unes xifres que també acompanyen als bons números econòmics per a la ciutat, ja que, segons el regidor de Joventut, Xavi Ochando, el festival no sols s’ha convertit en un referent cultural sinó que també és un negoci per a molts sectors de la ciutat, entre ells l’hostaleria i la restauració, la qual cosa significa “treball i ocupació” en la localitat.
Una satisfacció mostrada pel responsable de l’àrea, qui ha destacat que es tracta d’un festival que traspassa les fronteres locals i que “s’està convertint en un referent a nivell audiovisual com a ciutat creativa i de joves promeses en el món de la realització”. Al respecte d’això, Ochando també ha destacat que el certamen ha aconseguit la quantia màxima atorgada per la Generalitat Valenciana en ser l’únic municipi de la Comunitat que ha obtingut els 10 punts màxims  i, per tant, s’ha pogut fer amb la subvenció de l’Institut Valencià d’Arts Cinematogràfiques Ricardo Muñoz Suay, “la qual cosa significa un reconeixement a l’organització i al treball ben fet del festival”. A aquest respecte,  el regidor ha assenyalat que la inversió realitzada enguany en contractar, el dia de la Gala, a l’actriu Leonor Watling junt amb el grup Marlango i al periodista Josep Lobató “és una forma més de promocionar i donar projecció al Festival Cineculpable que seguirà, segons Ochando, treballant per aconseguir “més subvencions i més patrocinadors per a convertir a Vila-real en un referent en l’àmbit audiovisual”. 
D’altra banda, Leticia Mora, responsable de l’organització del certamen, ha destacat la bona acollida que ha tingut l’Espai Jove, en el que s’han programat moltes de les activitats del festival i que ha servit d’escenari i sala de muntatge per als curtmetratges que han preparat els estudiants de Vila-real dins de l’apartat Cinexpress. En aquesta activitat han participat 50 alumnes d’ESO i Batxillerat de l’IES Broch i Llop, Fundació Flors i Santa Maria.
En total han sigut 267 les cintes rebudes enguany, de les quals s’han pogut veure 31 curtmetratges. Leticia Mora ha destacat que en aquesta edició han passat cada dia per la secció de l’Off Culpable, la secció no oficial del festival, unes 45 persones i al voltant de 40 persones han assistit a les dues conferències programades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario