jueves, 17 de noviembre de 2011

Vila-real exigeix a la Generalitat que pague a les llibreries

El portaveu de l’equip de govern de Vila-real, Javier Serralvo, exigeix a la Generalitat Valenciana que pague de manera immediata a les llibreries de la ciutat els 350.000 euros que els deu en concepte del bonollibre d’aquest curs, que les empreses locals han hagut d’avançar per ajudar les famílies vila-realenques en l’adquisició dels llibres de text. Serralvo explica que les llibreries locals s’han posat en contacte amb l’executiu municipal per a traslladar-los una situació que està col·locant aquestes empreses en “verdaderes dificultats econòmiques”, ja que han assumit els pagaments dels llibres als proveïdors sense haver rebut encara els imports corresponents als xecs de la Generalitat, que en alguns casos ascendeixen fins als 60.000 euros per llibreria. “Aquesta quantitat”, assenyala el portaveu d’equip de govern, “és inassumible per a les llibreries de Vila-real”.
Serralvo denuncia que allò que ha succeït amb el bonollibre suposa un pas més en “la fàbrica de desocupació” en què s’ha convertit la Generalitat, “que ofega a les empreses amb els seus impagaments continus” i “finança” amb elles “els excessos del Partit Popular”. Respecte d’això, el portaveu de l’equip de govern s’ha preguntat si els diners del bonollibre “no hauran servit perquè quatre o cinc amics juguen un cap de setmana en el camp de golf de Carlos Fabra”. El portaveu de l’equip de govern assenyala, a més, que “la Generalitat no pot escudar-se en què no ha rebut la transferència del Govern corresponent a l’ajuda als llibres de text, perquè els diners sí que s’han enviat”. Per aquest motiu, Serralvo exigeix a la Conselleria d’Educació que abone de manera immediata el deute i complisca amb el seu compromís amb les empreses de Vila-real.
El portaveu de l’equip de govern ha lamentat la delicada situació en què l’actitud de la Generalitat està deixant a molts sectors com el de les llibreries, els centres docents, les farmàcies, les empreses constructores d’alguns projectes clau com el Palau de Justícia --que “ha estat dos anys paralitzats”, apunta Serralvo- o el mateix Ajuntament, al qual l’edil recorda que el Consell deu encara 2,3 milions d’euros de l’edifici de la nova Biblioteca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario