miércoles, 23 de noviembre de 2011

Vila-real comença a netejar i reobrir els camins tallats per les darreres pluges

L’Ajuntament de Vila-real ha posat en marxa el dispositiu de neteja després de l’episodi de pluges intenses dels últims dies i ha escomés de manera urgent les tasques d’obertura i condicionament dels camins que havien estat tallats al trànsit per a evitar el risc de possibles riuades. El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha explicat que, una vegada retirada l’alerta meteorològica i d’emergències, el departament municipal s’ha posat en contacte amb dues empreses del municipi per a posar immediatament les màquines a treballar per a la immediata tornada a la normalitat en els camins del terme municipal al més prompte possible.
Per a garantir la màxima celeritat en els treballs s’han destinat dues màquines de neteja als treballs. Durant tota la vesprada de hui les màquines han estat actuant en els camins on més s’ha deixat sentir la força de l’aigua, com el camí Artana o el camí Betxí. Hui quedaran oberts tots els camins a excepció de l’encreuament entre el camí Bellot i el barranc de Ràtils, on la força de l’aigua ha soscavat l’asfalt i s’han sol·licitat informes tècnics per a procedir a la seua reparació.
            La principal incidència de l’episodi de pluges intenses dels últims dies s’ha produït en els camins que donen accés als barrancs del terme, on la força de l’aigua ha arrossegat materials que en alguns casos han taponat el pas de l’aigua. Precisament una de les pitjors situacions, segons relata l’edil, s’ha produït en aquest encreuament de Bellot amb Ràtils, on “l’obra realitzada per l’anterior equip de govern amb càrrec al Pla E s’ha demostrat del tot ineficient”. En eixa zona, explica el regidor, l’executiu municipal de la passada legislatura “va dissenyar un pont amb els ulls molt estrets, de manera que els materials arrossegats per l’aigua han acabat taponant el pont i provocant desbordaments en el barranc que han arrancat l’asfalt del camí”, lamenta Valverde. Enfront d’aquesta situació, l’edil ha encarregat informes tècnics per a abordar la reparació del camí. A més de en aquest vial, s’ha actuat en la neteja de l’encreuament del camí Artana amb el barranc de Ràtils, on s’ha hagut de retirar el fang, canyes i les brosses arrossegades per l’aigua; en el camí Betxí, on l’avinguda havia arrancat dos biondes; en el camí Molí Llop; en la Ratlla d’Onda amb Ràtils; o en el camí Les Voltes, on l’aigua havia provocat el despreniment de ribassos. L’equip de govern, assenyala Valverde, estudia sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que sufrague el cost de la reparació dels desperfectes ocasionats per l’avinguda d’aguda.
           

No hay comentarios:

Publicar un comentario