jueves, 17 de noviembre de 2011

Compromís reclama la reapertura d'habitacions hospitalaries

            El tinent d’Alcalde de Vila-real, i portaveu d’Iniciativa, Alberto Ibáñez, sol·licita la immediata obertura de l’hospital de Vila-real “ Des d’Iniciativa creiem vital la reobertura de la huitena planta de l’Hospital de la Plana perquè no pot ser que hi haja cap persona fent llista d’espera mentre hi ha una Planta tancada” 

            Ibáñez lamentava que “Aquesta serà la política social del Partit Popular; les retallades en polítiques essencials com la Sanitat o la Educació. I, per descomptat, anirà acompanyat per la privatització o el copagament”.

            D’altra banda, el regidor d’Iniciativa recordava “Només cal destacar la lamentable afirmació del Conseller de Sanitat, el Senyor Rosado, negant la evidència “no hay listas de espera y abrir hospitales es un lujo que no nos podemos permitir” però no és la única doncs justifica el desmantellament del Centre Príncep Felip perquè fa vint anys algú va assegurar que podia acabar amb la diabetis i encara no ho havia aconseguit”

            Ibáñez afirmava que “ Anem a estudiar totes les possibilitats per aconseguir que la Generalitat torne a obrir la planta de l’Hospital de la Plana”. Finalment, concloïa “ A més, li demanarem al senyor Folgado que defense també la obertura d’aquesta planta com ha defensat, o almenys teòricament, la resta d’infraestructures que el Consell ha decidit llevar-li a Vila-real. 

            D’aquesta manera s’ha referit el tinent d’alcalde de Vila-real, després que el Conseller de Sanitat haja respost per escrit  a una pregunta parlamentària formulada el dia 19 de setembre per la portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Compromís, Mònica Oltra. Oltra deia en aquella pregunta que “ S’ha fet públic avui la possibilitat apuntada de que l’Hospital de Plana tanque la planta de neurologia i pneumologia, baix l’excusa d’optimitzar recursos.

Si després de la clausura temporal per l’estiu, ja qüestionable,  aquesta planta no s’obri, com es deixa entreveure, estarem convertint a l’Hospital de la Plana de Vila-real en un laboratori de les retallades que es preveuen en la sanitat pública valenciana, ja que per optimitzar, com diuen recursos, ningú garanteix que darrere d’aquesta clausura en vinguen de més serveis, es deixen de cobrir substitucions i s’allarguen les llistes d’espera. Tancant aquesta planta, es redueix fins quasi un 12 % els llits hospitalaris per al pacient”.

D’aquesta manera, Castelló continua allunyant-se cada cop més de la ràtio llits en hospitals que recomana l´Organització mundial de la Salut ( OMS), que està entre els 8 i els 10 llits per1000 habitants.


No hay comentarios:

Publicar un comentario