domingo, 20 de noviembre de 2011

Vila-real convoca un ple escolar amb els xiquets com a protagonistes

Els xiquets i xiquetes de Vila-real es convertiran en polítics per un dia per traslladar al plenari municipal totes aquelles qüestions que els interessen i els preocupen. Per a fer possible esta experiència, la regidoria d’Educació, a través de la Comissió de Ciutats Educadores, ha convocat per al pròxim 9 de febrer un ple molt especial en el qual els protagonistes seran els escolars vila-realencs.  “Amb aquesta activitat volem que els xiquets i xiquetes de Vila-real coneguen com funciona l’Ajuntament i s’introduisquen al món de la participació ciutadana i la democràcia d’una forma lúdica i positiva”, assenyala la regidora d’Educació, Rosario Royo.
            Els col·legis de la ciutat estan, doncs, convocats a un ple escolar que se celebrarà el 9 de febrer, a les 9.30 hores, on els alumnes podran fer arribar als responsables municipals totes les seues inquietuds i propostes per a millorar el seu entorn, que els regidors hauran de contestar en el mateix ple. En concret, la convocatòria està adreçada als alumnes de cinquè de Primària de tots aquells col·legis que hi vulguen participar.
            “Cada centre”, explica Royo, “estarà representat per dos alumnes de 5è de Primària, un xiquet i una xiqueta, que faran les funcions de portaveus del seu centre al ple escolar i plantejaran als responsables municipals les qüestions acordades amb els seus companys”. Abans, tots els alumnes de 5è hauran debatut a classe totes aquelles qüestions que consideren importants baix l’epígraf Com millorar el nostre poble. Totes aquelles preguntes, propostes i suggeriments sorgits del debat dels alumnes s’inclouran en un llistat d’una màxim de deu qüestions per centre que la Comissió de Ciutats Educadores s’encarregarà de treballar per evitar que un mateix tema aparega més d’una vegada al ple. “El dia de la sessió, cada alumne plantejarà dos qüestions, que seran contestades pels regidors públicament i, en el cas que la resposta no puga ser immediata, es remetrà com més prompte possible per escrit als centre docents”, afegeix la regidora d’Educació.
Durant el plenari, també està previst presentar un document en el qual s’hauran inclòs les cinc coses del col·legi i del poble que els agrada a cada centre i les altres cinc que no els agraden. Tal com ha informat l’edil, els col·legis que hi vulguen participar a aquest plenari tan especial hauran de fer arribar abans del 20 de gener els seus llistats, les conclusions dels alumnes, a més d’imatges de cada centre docent.
“La celebració d’aquest ple escolar ens permetrà aprofundir amb els xiquets en qüestions relatives a la democràcia i la participació ciutadana des de l’àmbit educatiu i fer-los també partícips de la cura i gestió del seu entorn més immediat mitjançant l’aportació de suggeriments”, conclou Rosario Royo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario