martes, 1 de noviembre de 2011

Comencen els tractaments de xoc contra el corcó en el Museu Etnològic del Termet

El regidor de Museus, Alberto Ibáñez, ha assenyalat que s’han iniciat els tractaments  contra el corcó en el Museu Etnològic i que, de moment, ja hi ha diverses peces que han sigut tractades. Els treballs,que afecten 131 peces del museu, s’han iniciat en una de les sales d’etnologia del museu del Termet i consisteixen a aïllar les peces amb una “espècie d’embolcall de plàstic” dins de la qual s’injecta l’insecticida per a acabar per complet amb les larves. Segons ha assenyalat el regidor es tracta d’un tractament que està específicament indicat per a acabar amb aquesta plaga sense que la peça isca danyada i realitzat per una empresa especialitzada que l’Ajuntament té contractada per als serveis de desinsectació. El següent pas serà portar a terme el tractament de les bigues del sostre que també estan afectades per corcó així com el carro que està situat en l’entrada. Finalment, també rebrà tractament el despatx del museu i per aquest motiu s’ha demanat als responsables del museu que, de moment, no “toquen res” d’aquest espai fins que es fumigue per dins, per a, posteriorment, aïllar-ho durant uns dies.
Aprofitant el tractament d’aquestes peces, des de la regidoria de Museus també s’ha decidit tractar les últimes peces donades pels veïns de Vila-real i que, actualment, es troben en un magatzem municipal del nucli urbà. Es tracta d’uns mobles que pertanyen a una habitació completa i un piano i que seran traslladats fins al Termet perquè siguen tractats “per primera vegada” alhora que es realitzen els treballs de desinsectació de les peces ja afectades pel corcó.
D’esta manera el regidor responsable de l’àrea pretén aturar el problema des del principi i per tant, exposar en el museu només les peces que ja han sigut tractades. Amb aquesta mesura Alberto Ibáñez està complint amb un dels compromisos adquirits quan va anunciar el tractament de xoc que aplicaria perquè cada peça nova del museu “passe pel filtre per a garantir que no té corcó i evitar així noves infestacions”. A més d’aquests tractaments que s’estan aplicant, el regidor ha anunciat que el seu departament continuarà realitzant tractaments preventius dues vegades a l’any.
Cal assenyalar que tot aquest tractament, tant curatiu com preventiu, costarà aproximadament 11.000 euros i  es calcula que podria solucionar-se en uns quants mesos encara que, de moment,  el museu romandrà tancat durant tot el que queda d’any. No obstant això el regidor el que més lamenta és gastar aquests diners de les arques municipals per culpa de la “deixadesa i l’abandó” de l’anterior equip de govern així com per totes les famílies de Vila-real que de forma desinteressada han donat les seues peces a aquest museu. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario