viernes, 11 de noviembre de 2011

El Bloc jove demana una major difusió de l'utilització del transport públic

Des de ja fa prou de temps, a Vila-real comptem amb un sistema de transport urbà, més conegut com a “bus verd”. Per desgràcia, sovint es pot vore que és un mitjà que a penes s'utilitza, ja que fins i tot, de vegades, el conductor va sol. Açò ens crida l’atenció, i tant és així que se li podria donar el malnom de “Bus fantasma”. Ningú sap on para, ni quant costa un bitllet, ni els horaris...
No obstant això, des del BLOC JOVE Vila-real, volem ajudar i instar a que la regidoria que s'encarrega del transport urbà actue al respecte, amb diverses accions com les que exposem a continuació.
1er. Fer una bona difusió de l'existència i de l'ús d'aquest mitjà de transport a llocs com ara els centres de salut, els centres educatius, l'estació de tren, etc., però també a tots els barris. Així, la gent sabrà quan i on pot tindre el bus al seu servei.
2n. Donar-li un cost reduït als bitllets o abonaments, ja que no hem que oblidar que es tracta d'un transport públic. Per exemple, els més joves haurien de disposar d'un descompte amb un carnet jove o similar.
3er. Fer-li una ruta més elaborada. La gent que viu a barris més perifèrics també ha de disposar d’una parada de bus propera al seu habitatge.
4art. Donar-li un ús nocturn en dies especials o caps de setmana a zones d’oci, per exemple, mitjançant convenis de l’Ajuntament amb els organitzadors dels esdeveniments, ja siga a l’estiu a les platges o a festivals de música a la ciutat o voltants, en què quasi mai hi ha un autobús per evitar l’ús del cotxe per part dels joves.
5é. Donar-li un servei especial els dies de partit al Madrigal, per exemple, mitjançant un conveni amb el Vila-real CF perquè l'autobús fera un servei des de diverses zones de la ciutat fins al camp de futbol els dies de partit. Es podria reduir l’aglomeració de vehicles a la zona del Madrigal i voltants, evitant així els embussos i els problemes d'aparcament.
Aquestes propostes conscienciarien la gent perquè utilitzen un transport públic barat i sostenible. Fa pocs anys, el 2006, els estudis d’estadística sobre vehicles afirmaven que Vila-real era una de les localitats amb més cotxes de la província. Una informació d’allò més negativa en tema de contaminació, salut i mobilitat.
Per això, des del BLOC JOVE Vila-real apostem per una ciutat neta i sense contaminació, amb un transport públic de qualitat. Les expectatives són bones però cal una ultima espenta d’informació i conscienciació al ciutadà. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario