jueves, 17 de noviembre de 2011

Santa Caterina, amb 260 llocs, prioritzarà les parades dels productes més nadalencs

A un mes perquè arribe el Nadal, la Fira de Santa Caterina, que se celebrarà el 27 de novembre,  pretén recuperar l’esperit i l’essència més típica i tradicional d’aquesta data tan “assenyalada” i tan “ antiga” en el calendari de la ciutat i en la que enguany participen 260 parades. Torrons, fruites seques, castanyes torraes, dàtils, joguets, figuretes del betlem seran els autèntics protagonistes en la fira del xiulet perquè Vila-real, aquell dia,  “tinga sabor i olor de Nadal”, segons ha explicat el regidor de Comerç i Foment Econòmic, Pasqual Batalla. “Pretenem que la Fira de Santa Caterina no siga el típic mercat ambulant que podem trobar qualsevol dia en qualsevol població sinó que aquesta fira es convertisca en un referent cultural” i per aquest motiu, “hem decidit primar els llocs de productes més tradicionals i artesanals”. Cal recordar que la Fira de Santa Caterina compta amb més de 700 anys d’antiguitat i és un dels esdeveniments que major gent congrega en la ciutat.

El regidor de Comerç i Foment Econòmic, ha assenyalat que encara que s’han rebut moltes sol·licituds per a estar en aquesta fira, el nombre de llocs assignats és menor que altres anys degut a una “major exigència administrativa”. Segons Batalla “s’ha decidit limitar la venda de tots aquells productes que no són els típics d’aquesta fira com per exemple la roba o les sabates per a evitar que la mostra siga una mescla de productes que no guarden cap relació entre ells”. Els productes que el visitant podrà trobar en aquesta fira són tots aquells articles típics de la decoració relacionada amb el Nadal, quadros pintats a mà i tot tipus de peces artesanals per a donar “ un major atractiu a aquesta fira de preparació del Nadal”.
La fira de Santa Caterina se celebrarà des de les 10 i fins a les 22 hores en la Plaça Major, i en els carrers Majors Sant Domènech, el Raval del Carme, Josep Ramón Batalla, Penitència i Hospital. Com ocorre en els últims anys hi haurà una àmplia presència d’entitats socials, col·lectius, associacions, centres formatius i ONGs que s’ubicaran en la Plaça Major.
D’altra banda, Batalla ha assenyalat que un dispositiu especial format per unes 20 persones s’encarregarà de vigilar i controlar el bon funcionament de la fira. Per aquest motiu s’ha convocat una reunió prèvia, aquest divendres, per a coordinar els treballs dels diferents departaments implicats en l’esdeveniment com són Mercats, GDO’S, Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja.
Després d’aquesta reunió, i a partir de la setmana que ve,s’iniciarà la senyalització dels llocs de la fira i també es repartiran avisos en aquells guals del recinte perquè els veïns afectats per la fira estiguen informats de la  “impossibilitat d’utilitzar el pàrquing aquell dia”. Batalla ha assenyalat que un dels aspectes fonamentals serà la vigilància i la inspecció dels llocs del recinte per a evitar que es venguen productes falsos i il·legals. Uns controls que durà a terme la Unitat de Control d’Establiments i Consum, UCECO, de la Policia Local de Vila-real.A més els agents locals s’encarregaran de garantir la fluïdesa del tràfic per la contornada de la fira així com de vetlar per la seguretat ciutadana a través de la Unitat de Resposta Policial, la URP. A més Batalla ha assenyalat que es comptarà amb l’assistència de tres ambulàncies distribuïdes en la Murá-Torremocha; Pius XII- Cardenal Tarancón i Josep Ramón Batalla-Penitencia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario