Vila-real ha sigut distingida Ciutat de la Ciència i la Innovació, després del projecte presentat per l’Ajuntament junt amb la Fundació Globalis, i que servirà perquè la localitat es convertisca en un referent a la província en innovació i tecnologia i una “gran oportunitat per a diversificar l’economia i generar ocupació”. L’alcalde de Vila-real, Jose Benlloch, ha explicat que aquesta concessió, publicada hui en el BOE, significa una gran oportunitat per a la ciutat que “ara emprén un nou camí en formar part de la Xarxa Espanyola Impulsa, de la que formen part les ciutats amb aquesta distinció” i que enguany ha sigut concedit a 17 ciutats espanyoles, entre elles Vila-real.
Segons el primer edil, aquesta resolució “ens situa en la Champions de les ciutats més punteres, en convertir-se en un centre d’innovació en matèria tecnològica i científica”. A partir d’ara, segons Benlloch, continuarem treballant en un pla estratègic encarregat de gestar un altre model econòmic per a la ciutat i ha recordat que fa temps que s’estava treballant en aquest sentit “per a generar economia i millorar les condicions de la ciutat” sobretot perquè és necessari “diversificar” l’economia per a fer front la fet de que la ceràmica i la construcció ja no podran reabsorbir la destrucció d’ocupació generada per la crisi econòmica en els últims anys. A aquest respecte, l’alcalde ha explicat que, sense renunciar a la base agrícola i industrial de la ciutat, fa temps que s’estaven estudiant les possibilitats d’oferir un nou model econòmic distint centrat en els serveis com podrien ser “la prevenció de les salut, l’esport o la cultura”. Uns àmbits a què l’alcalde ha afirmat que els vila-realenses estan “àmpliament preparats perquè en aquesta ciutat hi ha molt talent i capacitat”. A més el bon clima i les infraestructures poden ajudar-nos també a convertir-nos en “un referent en matèria d’innovació, coneixement i talent per a promocionar tots aquests àmbits”. Ara, segons Benlloch, aquesta distinció és una oportunitat per a beneficiar-se de subvencions europees en matèria tecnològica i inclús es podrien redefinir “alguns polígons industria’ls com els de la Ciutat del Taulellet”.
Per a l’alcalde de la ciutat, la desocupació ha sigut “una prioritat” i en aquests moments tan difícils, des de l’administració local, ja hem donat els primers passos que “ens han sigut possibles” per a alleujar l’economia familiar dels vila-realenses com ha sigut la decisió de congelar l’IBI.Benlloch ha recordat que la ciutat ha demostrat moltes vegades que es creix en les situacions difícils i que igual que la ciutat va experimentar un primer canvi en passar d’una societat principalment agrícola a la industrial, ara també pot “capitanejar aquest canvi” a la província.
Va ser el 13 de setembre quan es va celebrar una junta de portaveus en el saló de plens de l’Ajuntament en què es va decidir junt amb la Fundació Globalis, la fundació empresarial i social encarregada de l’elaboració d’aquest projecte, presentar aquesta proposta al Ministeri de Ciència i Innovació, i que segons Benlloch és un “mostra de satisfacció” perquè va comptar amb el suport unànime de tota la societat representada en els diferents grups polítics que formen la corporació.
No hay comentarios:
Publicar un comentario