domingo, 27 de noviembre de 2011

Benlloch exigeix al conseller d'Educació que atenga les necessitat del Concepción Arenal

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut una reunió amb el conseller d'Educació, Formació i Ocupació, José Císcar, per a traslladar-li les necessitats i exigències de la comunitat educativa del col·legi Concepción Arenal, tant en allò que es refereix a les instal·lacions i l'estat de l'edifici com en allò relacionat amb els criteris d'escolarització, que el responsable d'Educació s'ha compromés a prendre en consideració per a donar resposta a les demandes dels pares dels alumnes del centre. D'aquesta manera, Benlloch, tal com es va comprometre amb els pares, ha exigit a la Generalitat que actue “amb urgència” per a atendre les necessitats educatives del centre docent i “donar-los als pares i els alumnes del Concepción Arenal el col·legi que la zona mereix”. En aquesta línia, Benlloch ha insistit davant el conseller en la necessitat que la Generalitat revise com més prompte els criteris d'escolarització de l'alumnat en la ciutat, així com la millora de les instal·lacions del col·legi.
A més de defensar davant el titular autonòmic les reivindicacions de la comunitat educativa del CEIP Concepción Arenal, el primer edil també ha reclamat al conseller que done resposta a les necessitats docents de la ciutat, en particular en allò relacionat amb la construcció de gimnasos en els col·legis que encara no disposen d'aquestes instal·lacions com el Pascual Nácher, Escultor Ortells i el mateix Concepción Arenal. “L'esport escolar és fonamental per al desenvolupament i la formació dels xiquets; per això des de la regidoria d'Esports estem incidint en l'impuls de les campanyes d'esport escolar i per això és fonamental que la Conselleria d'Educació construïsca com més prompte els gimnasos en aquells col·legis de Vila-real que encara no disposen d'aquestes instal·lacions”, assenyala l'alcalde, qui assegura que el conseller s'ha mostrat receptiu en aquest punt.
L'execució de l'Escola Oficial d'Idiomes, els terrenys de la quals es van cedir ja a la Conselleria sense que el projecte s'haja vist reflectit en els pressupostos que la Generalitat ha preparat per al pròxim any, ha estat altra de les demandes que el primer edil ha traslladat al titular autonòmic. En aquest sentit, la reivindicació de l'Ajuntament inclou no solament la construcció de l'edifici sinó també la “necessitat urgent” d'ampliar l'aulari actual de la EOI a Vila-real “mentre es construeix la nova escola oficial, per a poder atendre l'increment de la demanda i seguir apostant per l'ensenyament d'idiomes en la ciutat”. La construcció d'un nou Institut d'Educació Secundària “en el qual es puguen incloure nous cicles formatius” és altra de les exigències educatives que l'alcalde ha posat sobre la taula de la Conselleria. Benlloch apunta que, després d'aquesta primera trobada, seguirà treballant i exigint a l'Administració autonòmica que complisca amb les seues obligacions i compromisos amb els ciutadans de Vila-real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario