martes, 15 de noviembre de 2011

Vila-real recupera el Consell Agrari Local i convoca la primera reunió en tres anys per a impulsar l’organisme

El Consell Agrari Municipal es reunirà aquesta vesprada per primera vegada en quasi tres anys en la Cambra Agrària local per a posar sobre la taula la situació agrícola vila-realenca i els projectes del nou equip de govern per a la legislatura. El regidor d’Agricultura, Emilio M. Obiol, ha convocat, d’aquesta manera, a la quinzena de representants de les diferents associacions sectorials, sindicats i regants, entre altres, que formen el consell per a donar-li “un nou impuls a l’organisme” i polsar també les necessitats del sector de cara a l’elaboració dels pressupostos municipals de 2012.
L’última reunió del Consell Agrari Municipal es va celebrar, recorda Obiol, al gener de 2009, per la qual cosa el consell sectorial “porta quasi tres anys sense convocar-se”, motiu pel qual l’edil vol aprofitar la reunió constitutiva de l’organisme amb l’actual corporació perquè “el Consell Agrari recupere el caràcter de participació de les associacions professionals en les decisions que afecten l’agricultura local que havia perdut amb l’equip de govern del Partit Popular, tal com demostra el fet de que no convocaren cap reunió des de gener de 2009”, indica l’edil. Per a això, el regidor d’Agricultura exposarà als assistents alguns dels projectes agrícoles en què ja està treballant el departament, com els horts urbans, o el replantejament de la fira agrícola que se celebra en el municipi per a dotar-la d’una major solidesa i incidència en el sector.
A més d’exposar els plantejaments de la regidoria, Obiol ha convocat aquesta vesprada els representants de l’agricultura local amb la intenció, sobretot, d’escoltar les seues propostes i opinions sobre la difícil situació, tant econòmica com generacional, que està travessant el principal cultiu vila-realenc, la citricultura. Amb aquest mateix objectiu d’escoltar i polsar les necessitats del sector, l’edil d’Agricultura aprofitarà la primera reunió del Consell Agrari Municipal en tres anys per a impulsar el vessant participatiu del consell sectorial i recopilar les seues propostes amb la intenció de poder-les incorporar al pressupost municipal de 2012 que ja s’està elaborant. “El Consell Agrari Municipal ha de ser el fòrum en què el sector agrícola local puga plantejar les seues idees per a impulsar l’agricultura tradicional vila-realenca i les seues possibilitats de futur, que són moltes si treballem tots junts. En aquest sentit, es fa necessari no sols convocar el consell, cosa que l’anterior equip de govern havia abandonat completament, sinó també escoltar i debatre en el seu si quin és el millor camí que s’ha de seguir per a fomentar y consolidar la nostra agricultura com a activitat econòmica”, apunta el regidor Obiol, qui recorda que la gestió de l’agricultura és una competència autonòmica i que “en els anys de govern del Partit Popular s’han abandonat més terres que mai i el preu dels productes agrícoles ha baixat també més que mai”.
Els estatuts del Consell Agrari Municipal daten de l’1 d’abril de 1996 i, en la seua composició actual, està format per una quinzena de representants d’organitzacions agràries, com La Unió i Fepac, sindicats, partits polítics, les cooperatives locals, el Sindicat de Regs i associacions d’exportadors, entre altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario