jueves, 17 de noviembre de 2011

Vila-real confia reduir la llista d’espera de socis del Servei Municipal d’Esports

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vila-real, Silvia Gómez, ha fet un balanç molt “satisfactori” de l’actual campanya de socis i activitats del Servei Municipal d’Esports, que, assenyala, “està resultant especialment positiva en l’apartat de l’esport escolar, que és una de les principals apostes de l’equip de govern”. Tot i això, la responsable del SME vol incrementar encara més la cobertura esportiva de la ciutat i, per a això, ha anunciat que el departament està estudiant ja les fórmules per poder donar resposta a part de la demanda que no s’ha pogut satisfer degut a la capacitat de les instal·lacions locals mitjançant convenis amb gimnasos i altres empreses locals que permetrien reduir la llista d’espera dels socis del servei.
Enguany, el Servei Municipal d’Esports ofereix prop de 9.500 places en les diferents modalitats. En concret, hi ha 3.550 socis, 2.890 inscripcions en les 40 activitats que s’imparteixen (1.020 de xiquets i joves; 770 de l’àrea de salut; 500 de fitness; i 600 de gent gran), 1.557 xiquets en l’esport escolar i altres 1.560 persones en les diferents lligues locals, en les que participen més d’un centenar d’equips. “Tot i l’augment en el nombre de places i en les activitats oferides, lamentablement no s’ha pogut donar cobertura a tota la demanda i en aquests moments el SME té una llista d’espera de 790 persones per a la modalitat de socis i 660 persones per a les activitats”, explica la regidora, qui considera que suposa “una vertadera llàstima” no poder donar cobertura a estes places “mentre tenim a Vila-real un Centre de Tecnificació Esportiva que ha costat 23 milions d’euros de construir i que està completament parat”. Respecte d’això, Gómez recorda que la posada en marxa d’aquestes instal·lacions podria descongestionar les dependències municipals, sobre tot en relació a l’ús que en podrien fer els clubs locals. En tot cas, apunta l’edil, la regidoria d’Esports ja està buscant altres alternatives per donar resposta a la demanda mitjançant la firma de convenis amb empreses privades on puga anar la gent que ara està en llista d’espera a practicar esport. Gómez ha anunciat que les converses per poder arribar a aquests acords estan “molt avançades” i que s’està estudiant la seua inclusió als pròxims pressupostos de 2012.
La regidora d’Esports s’ha referit també de forma especial al balanç de la temporada d’esport escolar, amb la incorporació pionera del Campionat Multiesport entre els 14 col·legis de la ciutat. Gómez insisteix en la importància de fomentar l’esport des de les edats més menudes i, per això, diu, “seguirem treballant per millorar encara més el resultat d’aquesta campanya”, que valora com a “molt positiu”. En aquests moments, apunta, hi ha 1.557 xiquets i xiquetes de les escoles de la ciutat participant en alguna de les modalitats, que són bàsquet, futbol sala, waterpolo i handbol. “Aquests 1.557 participants suposen 685 més dels que hi havia al 2010-2011 i representen el 46,6% del total de xiquets escolaritzats als que va adreçada, això és, categories aleví (5é i 6é) benjamí (3r i 4t) i pre-benjamí (1r i 2n)”, argumenta la regidora, qui també destaca que enguany hi ha 11 equips més que la temporada passada, amb un total de 74.

No hay comentarios:

Publicar un comentario