miércoles, 30 de noviembre de 2011

Vila-real crearà una borsa de voluntariat

L’Ajuntament de Vila-real crearà, l’any que ve, la primera Borsa del Voluntariat a fi de poder censar totes aquelles persones que estiguen interessades a formar part i ajudar a algunes de les associacions locals que treballen “a favor dels veïns i col·lectius més necessitats” de la localitat. Segons el regidor de Solidaritat, Integració i Cooperació, Alejandro Moreno, aquest primer “Banc Voluntari”, promogut per l’Ajuntament, servirà de nexe d’unió entre les entitats socials i les persones que estiguen disposades a desenrotllar alguna activitat altruista i voluntària. L’altra iniciativa prevista per a l’any que ve és la posada en funcionament del primer Curs de Formació del Voluntariat i del que “s’espera obtindre la formació i l’especialització necessària perquè qualsevol veí puga participar en alguns dels programes municipals del voluntariat social” desenrotllats per les associacions. Alejandro Moreno, ha subratllat que ambdós projectes responen a l’interés d’animar als vila-realenses perquè coneguen de primera mà el treball i l’especialització de cada una de les associacions socials de la localitat i al mateix temps ajudar-los en “la seua formació perquè puguen integrar-se en algun dels projectes, en funció de les seues preferències o de les tasques que més els puguen motivar com a voluntaris”. 
Per a posar en marxa ambdós accions és necessària prèviament la posada en   funcionament del Reglament Municipal del Voluntariat, un document normatiu que servirà per a regular i aglutinar totes les actuacions del Voluntariat Social que es desenrotllen en la ciutat i que serà la base per a establir les obligacions i els drets del voluntariat així com els criteris per a la seua possible incorporació i desincorporació” en les diferents organitzacions. De moment, hui s’ha presentat l’esborrany del Reglament Municipal del Voluntariat que ha sigut entregat a les diferents associacions socials, partits polítics i regidors per al seu estudi i “enriquiment”. El pas final per a la seua posada en funcionament serà l’aprovació en el ple municipal.
El regidor ha destacat que és responsabilitat de l’Ajuntament facilitar el contacte entre totes aquelles persones que estiguen interessades a fer-se voluntàries i les entitats sense ànim de lucre que treballen, de forma continuada i estable, en la localitat per a “millorar la qualitat de vida dels col·lectius més necessitats”. A més, Alejandro Moreno, ha recordat que aquesta setmana s’està celebrant la primera Setmana de la Solidaritat i el Voluntariat a fi de  “posar en valor” el treball de les entitats locals i ha recordat que, en Els XIII, a les 19,30 hores i amb el títol “Voluntariat i solidaritat” se celebra una conferència en què participen Joventut Antoniana, Associació La Convivència, ACUDIM, ACSUR-Las Segovias i Creu Roja de Vila-real per a conscienciar els veïns sobre la importància d’implicar-se en la vida pública de la localitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario