lunes, 14 de noviembre de 2011

Vila-real exigeix al Consell que incloga 18 esmenes “necessàries” i “urgents” per a la ciutat

El ple de l’Ajuntament de Vila-real celebrat hui, en tràmit d’urgència i extraordinari, ha aprovat per unanimitat una declaració institucional en la qual s’insta a la Generalitat Valenciana perquè reconsidere els pressupostos de 2012 i incloga les 18 esmenes aprovades hui per tots els grups polítics. Per això s’ha donat llum verda a aquesta declaració institucional per a “alçar la veu” a València i que les 18 esmenes presentades, la majoria d’elles infraestructures “necessàries” i “urgents” per a generar riquesa en la ciutat, apareguen reflectides en els pressupostos autonòmics de l’any que ve.
La llista de “necessitats” pendents amb la ciutat “és llarga”, segons ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, encara que una de les inversions més prioritàries per a ajudar a l’economia local i crear ocupació és la que fa referència a la construcció i millora de les infraestructures d’accés al centre comercial Espai Vila-real. Per aquest motiu Serralvo, ha assenyalat que és prioritària la ronda sud-oest que la Generalitat va incloure per primera vegada en el 2003 i que segueix sense dur-se a terme així com la carretera de Borriana. També en el capítol d’infraestructures s’ha exigit el desdoblament de la CV-20.
Altres de les esmenes presentades en aquesta carta institucional són totes les obres que estan paralitzades en la ciutat. Aquest seria el cas del  Palau de Justícia, que dotaria de “més vida” a aquesta part de la ciutat i que també generaria ocupació així com el Centre de Tecnificació Esportiva, a què se li exigeix un pla de viabilitat que tinga en  compte les necessitats dels clubs locals i les demandes de tots els vila-realencs per a poder fer ús d’aquestes instal·lacions. També consta en aquesta declaració institucional aprovada hui, la posada en marxa del CEAM del Pilar, un edifici que ja està  finalitzat però que contínua sense prestar servei.
A més formen part de les esmenes als pressupostos de la Generalitat l’exigència perquè el Consell complisca amb el compromís econòmic adquirit per a la construcció del nou edifici de l’avinguda Pius XII “pagat amb els diners de tots els vila-realenses” i que el Consell encara deu, en aquests moments, 2,3 milions d’euros que són “molt necessaris en la ciutat” segons el portaveu del govern local. A aquest respecte, també s’ha reclamat a la Generalitat que complisca amb els compromisos econòmics derivats dels convenis entre la Generalitat Valenciana i la Regidoria de Serveis Socials com a entitat col·laboradora pels treballs realitzats durant el 2010 i el 2011 i que encara no han sigut cobrats i un  augment per a les beques de menjador.
En aquesta mateixa carta institucional també s’exigeix la posada en marxa dels programes ETCOTE sol·licitats pel consistori. Cal recordar que la Generalitat no ha aprovat cap dels projectes presentats pel Taller d’Ocupació i l’Escola Taller i del que es podrien haver beneficiat 103 persones. També s’ha exigit la posada en marxa de l’Escola Oficial d’Idiomes així com la creació d’Escoles Infantils “necessàries” per a un població de 52.000 habitants i amb el compromís per part del consistori de la obtenció i cessió dels terrenys necessaris per a la seua ubicació.
Altres dels punts aprovats en aquesta carta institucional han sigut la demanda per a la construcció d’un gimnàs per al CEIP Escultor Ortells, Concepció Arenal i Pasqual Nàcher així com la construcció del quart institut. També es demana impulsar el projecte del TRAM per a millorar l’oferta de transport públic i comunicació amb els pobles des voltants així com agilitzar els tràmits en la mesura que siga possible, per a l’aprovació del PGOU. Finalment també es pretén el compliment dels compromisos adquirits per la construcció del Centre d’ Alzheimer.
            Un altre dels punts de l’orde del dia aprovats en el ple de hui i que ha comptat amb els vots a favor de tota la corporació ha sigut la proposta d’alcaldia perquè la regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, siga la representant de l’Ajuntament en l’Assemblea local de Creu Roja Espanyola de Vila-real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario