jueves, 24 de noviembre de 2011

Amb l'encesa de llums, comença Nadal a Vila-real

Vila-real encén el Nadal amb peretes de baix consum i amplia la il·luminació en algunes carrers
Un nou tram de l’avinguda Francesc Tàrrega -concretament el que dóna accés a la ciutat des de la rotonda de l’Arquet fins a la glorieta de Riu Ebre- se sumarà enguany a la decoració i il·luminació nadalenca, que demà marcarà l’inici de la campanya nadalenca amb la tradicional Encesa del Nadal. Una encesa que enguany s’ha marcat com a objectiu l’estalvi i la reducció del consum energètic no sols a través de la utilització de peretes de baix consum sinó també mitjançant la reducció en la il·luminació d’alguns carrers de la ciutat en horari no comercial.
            El regidor de Comerç i Foment Econòmic, Pasqual Batalla, ha explicat hui en la presentació de l’espectacle que donarà peu a l’Encesa de Nadal que aquest estalvi energètic serà possible gràcies a la utilització de peretes de baix consum. “Passarem de gastar 60.000 watts a uns 3.500 watts, amb l’estalvi que açò significa”, explica l’edil. A més, Batalla ha anunciat que el departament de Foment Econòmic està estudiant per a l’any que ve la instal·lació de 15 temporitzadors repartits en 15 sectors de la ciutat que s’encarregaran d’adaptar, automàticament, les llums de Nadal a l’horari comercial a fi  “d’estalviar llum”. Amb aquest control de llum, segons Batalla, “en els dies d’entre setmana la il·luminació serà una, els caps de setmana una altra i la llums romandran més temps enceses els dies assenyalats com el dia de Nadal, el dia de cap d’any i el dia de Reis” . De moment i per a enguany, es respectarà sobretot l’horari comercial, i el moment de més afluència de públic i quan no “siga necessari” les llums s’apagaran  “més prompte que altres anys”, assenyala el tinent d’alcalde. 
L’acte de l’Encesa està previst per al divendres, 25 de novembre i dia de Santa Caterina, a les 19.30 hores en la plaça  Major. Serà la companyia local Scura Splats la que, amb l’espectacle Cercant la Flama, s’encarregarà  “d’encendre” el Nadal d’enguany. Seran com cada any la reina i les dames de la ciutat, acompanyades per l’alcalde, José Benlloch, i la corporació municipal els encarregats  “d’encendre la llum de l’esperança en la ciutat”, ha explicat l’edil.
A partir de diumenge, quan se celebre la Fira de Santa Caterina, es donarà inici a  una sèrie d’activitats de dinamització comercial que han sigut programades durant tot el mes de desembre perquè els veïns de la localitat passegen pels carrers comercials i al mateix temps puguen disfrutar de les moltes actuacions i activitats previstes per a aquests dies previs al Nadal. A aquestes activitats de dinamització se suma, un any més, Nadalàndia, que se celebrarà en la plaça Major des del dia 27 al 30 de desembre. Tal com indica Batalla, per a facilitar les compres, durant aquests dies els comerços entregaran un tiquet als clients que els servirà perquè el pàrquing de la plaça Major els resulte més econòmic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario