lunes, 28 de noviembre de 2011

Vila-real reactiva el Consell de Participació Ciutadana

El ple de hui ha aprovat la reactivació del Consell de Participació Ciutadana que permetrà, a partir d’ara, donar veu i integrar els veïns en la gestió municipal. La proposta del regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando, ha sigut aprovada hui, per urgència, per a poder incloure els nous membres que formaran part del nou Consell de Participació Ciutadana. La reactivació del Consell de Participació Ciutadana és el resultat de l’interés mostrat per l’actual equip de govern que, des que es va fer càrrec de la gestió municipal, ha donat els passos necessaris per a posar en marxa “una real i consensuada participació ciutadana” a Vila-real. Ochando confia en que, abans d’acabar l’any, es convocarà el nou Consell “completament renovat”que començarà, de manera immediata, a elaborar un nou reglament intern, que permetrà dotar de contingut i garantir el funcionament efectiu de l’organisme per a integrar la participació ciutadana en la gestió municipal.
 Aquest ha sigut un dels punts més “importants” del ple de hui i que ha estat assumpte d’urgència per “la rellevància que té convocar, com més prompte millor, el Consell de Participació Ciutadana” segons ha explicat Ochando. En aquest nou organisme estaran representades 25 associacions de les 20 que hi havia fins ara, gràcies a les noves inscripcions realitzades  recentment. Amb aquesta nova incorporació, a partir d’ara, seran 31 els membres i vocals d’aquest nou organisme: 25 associacions locals, els representants dels cinc grups polítics del consistori i un representant del Consell Escolar. El president d’aquest òrgan serà l’alcalde de Vila.-real, José Benlloch i el vicepresident, el regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando.
El regidor de l’àrea, Xavi Ochando, ha explicat que, gràcies a l’ampliació del termini d’inscripció d’entitats, s’ha pogut elaborar el cens ja que l’anterior estava “completament obsolet”. A aquest respecte, la resposta de la ciutadania ha sigut molt positiva, segons Ochando, perquè s’han inscrit associacions que fins ara no formaven part dels censos oficials i perquè, a més, els veïns “ens han mostrat la seua satisfacció” per convocar l’I Fòrum de Pressupostos Participatius, celebrat el passat 12 de novembre i on es van arreplegar les principals demandes i necessitats veïnals.
Per un altre costat també s’ha aprovat hui la proposta del regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, respecte als retalls pressupostaris en els centres de música per part de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit el ple ha aprovat recolzar les reivindicacions de la Plataforma que protesta pels retalls pressupostaris i ha exigit al Consell, la compensació necessària al sector per a garantir la continuïtat de la docència musical i que, en els pròxims pressupostos, es recupere i queden contemplades les quantitats anteriors per a poder continuar oferint aquest servei a la ciutadania. A més també s’exigeix l’adhesió a la Plataforma de Centres Autoritzats de Música així com traslladar aquest acord al Consell i als Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes.
Finalment, el ple de hui, també ha aprovat diverses modificacions de crèdit per a fer front al pagament de factures pendents amb diferents proveïdors pels serveis prestats a l’Ajuntament i que ascendeixen a 750.000 euros. Un altre dels punts aprovats hui és un ajust al IPC dels mesos de maig fins a octubre sobre el preu del lloguer del local del PROP de Vila-real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario