miércoles, 23 de noviembre de 2011

Vila-real celebra la primera Setmana de la Solidaritat i el Voluntariat

L’Ajuntament de Vila-real ha organitzat la primera Setmana de la Solidaritat i el Voluntariat per a donar a conéixer i “posar en valor” el treball que estan desenvolupant les associacions locals que treballen per a millorar la qualitat de vida dels veïns de Vila-real. Així ho ha assenyalat el regidor de Solidaritat, Integració i Cooperació, Alejandro Moreno, qui ha aprofitat l’acte per a animar als vila-realencs perquè s’informen de la labor de les diferents entitats locals i es facen voluntaris per a “ajudar” en “aquests temps tan difícils” a les persones que més ho necessiten. Una petició que ha sigut compartida, tant per la presidenta d’ACUDIM, Fina Mora, com per  la presidenta de CASDA, Mª José Calero, que a més de demanar la col·laboració ciutadana, han destacat la necessitat d’una bona coordinació entre les administracions i les associacions locals per a aprofitar al màxim “els escassos recursos”, segons Calero.
La primera Setmana de la Solidaritat i el Voluntariat, que se celebra del 28 de novembre al 3 de desembre, s’inicia ja demà amb la presentació de la Carta Europea per a les famílies a càrrec d’HOAC i amb la projecció del documental Q’Anil, la semilla, en l’Auditori Municipal, a les 20,00 hores, a través de la qual la Fundació Novessendes ha volgut confrontar les diferents visions educatives existents a la Comunitat Valenciana i les comunitats rurals indígenes de Guatemala.
No obstant això, no serà fins al dilluns 28 de novembre, quan s’inaugure, oficialment, la setmana de la Solidaritat i el Voluntariat en un acte en què també es presentarà la Campanya per l’Educació Mundial. Des d’aquell mateix dia es podran també visitar diverses exposicions relacionades amb la cooperació i la solidaritat en alguns edificis de la ciutat com: “Expressa’t. 30 anys de VIH/ Sida”, organitzada per CASDA, en la Casa dels Mundina; “La vida en l’exili”, organitzada per SMARA, en l’IES Francesc Tàrrega i “El sud també treballa” organitzada per Fundació Pau i Solidaritaten l’IES Broch i LLop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario