jueves, 17 de noviembre de 2011

Vila-real inicia un pla de xoc per a recuperar 15 fonts públiques

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha presentat hui el seu segon pla de xoc “per a millorar i posar en condicions els espais públics de la ciutat”. La setmana passada ho feia amb la presentació d’un pla que afectava els parcs i jardins i  aquesta vegada es tracta d’una actuació que afecta 15 fonts públiques repartides en diferents punts de la ciutat. Segons l’edil s’ha decidit donar prioritat absoluta a aquesta actuació per a arreglar el “lamentable” estat en què es troben les majoria de les fonts, arribant inclús, en alguns casos a “resultar un perill” per als veïns de Vila-real.
Valverde, ha explicat que va demanar als tècnics municipals un inventari de la relació de fonts que hi ha en la ciutat i a partir d’aquesta llista s’ha preparat aquest pla de xoc amb les actuacions que es consideren “més urgents” i en el que han quedat excloses les fonts de la Plaça Major “perquè no es poden posar en marxa”. A partir de la mostra de les fotografies de les 15 fonts públiques, Valverde ha assenyalat que la llista de “deficiències” és “molt llarga” i ha assenyalat que entre els problemes es troba la falta de taulellets, albellons obstruïts i oxidats que impedeixen circular l’aigua i que provoquen “autèntiques basses brutes”, séquies en mal estat “per les quals fa anys que no passa aigua” i moltes fonts que necessiten una neteja “ urgent” per a tornar a “adquirir el seu aspecte original”.  Una llista de “calamitats”, segons Valverde, a causa de la “deixadesa i la falta de manteniment d’aquestes instal·lacions per part del PP”.
L’edil de Serveis Públics  ha destacat que gràcies a una partida de 30.000 euros ens hem posat “ja a treballar” per a posar “en condicions idònies ” i inclús en alguns casos, “en funcionament”, algunes les fonts públiques que fa temps que no  estan actives.

De moment,  la primera font en què ja s’han posat a treballar, és la que està situada en el jardí del rei Jaume I. La font de la glorieta de l’Hospital de la Plana serà la segona on s’actuarà i la tercera serà la font de José Soriano, encara que el regidor ha explicat que  es van a “posar a punt”  totes les fonts i a realitzar una gestió el més eficaç possible per a evitar l’abandó tan “lamentable” en que hem trobat moltes fonts públiques de la ciutat.  Per aqueix motiu li hem donat “prioritat absoluta” a aquest pla de xoc que consta de diferents fases  per a arreglar totes  fonts públiques de la ciutat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario