miércoles, 26 de octubre de 2011

86 persones han mort a Vila-real esperant les ajudes de la Llei de la Dependència de Conselleria des de 2008

Des que en 2008 entrara en vigor la Llei de la Dependència, 834 persones han sigut ateses en els Serveis Socials de Vila-real. D’elles, tan sols 296 reben alguna de les prestacions que els correspon, la qual cosa suposa un 35% i, actualment, existeixen 277 expedients pendents de resolució. Però la xifra més “escandalosa” són les 86 persones, un 10% dels casos, que han mort esperant una resolució per part de la Conselleria de Justícia i Benestar Social. Segons la regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, aquests números evidencien “el gran drama”que existeix en l’aplicació d’aquesta llei a Vila-real.
La regidora ha assenyalat que durant el 2008 van ser 122 els expedients oberts, 342 en 2009, 216 en  2010 i 128 expedients durant el primer trimestre de 2011, encara que segons la previsió, “a finals d’any seran, aproximadament, 256 expedients”.
Mònica Alvaro ha explicat que, des de Serveis Socials, s’envien tots els informes i documents mèdics necessaris a l’empresa Avapsa, l’Agència Valenciana de Prestacions Socials que depén de la Conselleria de Justícia i Benestar Social i els tècnics són els qui s’encarreguen de fer una valoració del sol·licitant i d’assignar-li un grau i un nivell de dependència, segons la baremació establida per la llei. No obstant això, i segons Alvaro, actualment, “hi ha un retard superior a 5 mesos respecte a la mitjana nacional des que Avapsa rep la documentació de Serveis Socials fins que els tècnics realitzen una valoració del pacient”. A més també es produeix “un excessiu retard” per a la concessió final d’aquestes ajudes en la Comunitat Valenciana, ja que segons Alvaro, “ passa una mitjana de 14 mesos fins a la seua definitiva resolució”.
A més la regidora ha explicat que a partir del pròxim mes de gener, tal com preveu la llei de la dependència, s’incorporarà un nou grau de dependència moderada, la qual cosa implicarà més persones en el sistema de la dependència i per tant més gent per a avaluar. Si a més comptem amb l’acomiadament de 29 treballadors que es va fer efectiu el passat mes de juny per part de l’empresa Avapsa, l’empresa mixta que depén de Conselleria, ens trobarem “amb un sistema que es  col·lapsarà encara més”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario