lunes, 10 de octubre de 2011

Vila-real recorrerà la denegació d’una subvenció de 600.000 euros del Pla d’Instal·lacions Esportives

L’equip de govern de Vila-real presentarà un recurs de reposició contra la resolució de la Diputació Provincial mitjançant la qual es denega a l’Ajuntament de Vila-real una subvenció de 600.000 euros dins del Pla d’Instal·lacions Esportives per a la futura Ciutat Esportiva. La regidora d’Esports, Silvia Gómez, ha anunciat hui la interposició d’aquest recurs i s’ha preguntat “per què la Diputació denega la subvenció ara quan ha acceptat diversos canvis de finalitat per a la mateixa inversió des de 2008”. “Lamentaria que fóra perquè no governa a Vila-real el mateix signe polític que fins ara”, apunta.
Gómez ha recordat que, en l’anterior legislatura, ja va advertir des de les files de l’oposició de la possible pèrdua d’aquesta inversió, concedida a parts iguals per la Diputació i la Generalitat, a conseqüència de la “mala gestió del Partit Popular”. A aquest respecte, la regidora assenyala que la subvenció va ser concedida al juny de 2008 per al projecte de rehabilitació de la piscina del Termet i que al maig de 2009 es va modificar el projecte per a dividir-ho en dues fases, incloent-hi una d’elles dins el Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva de la Generalitat. “La comissió mixta del Pla d’Instal·lacions Esportives va acceptar el canvi i mig any després l’anterior govern municipal, en incloure tota l’obra de la piscina del Termet al Pla Confiança, demana un altre canvi perquè els 600.000 euros es destinen al pavelló poliesportiu del barri Melilla”, explica la regidora, qui recorda que també aquell canvi, al desembre de 2009, va ser acceptat. No obstant això, l’anterior executiu local no va ser capaç de presentar la documentació dins dels terminis establits i, el 25 d’octubre de 2010, “la comissió mixta va acordar la pèrdua del dret al cobrament de la subvenció concedida”. El 30 de desembre de 2010, l’anterior equip de govern encara remet una nova petició per a canviar la finalitat de la inversió a l’execució d’instal·lacions dins de la Ciutat Esportiva. “I ha sigut ara, amb data d’entrada en l’Ajuntament el passat 26 de setembre, quan se’ns comunica que no es concedeix definitivament a Vila-real la subvenció de 600.000 euros del Pla d’Instal·lacions Esportives”, lamenta Gómez, la qual es pregunta “per què se’ns denega ara el canvi de finalitat de la inversió quan s’han acceptat tots els anteriors”. “M’agradaria saber si s’haguera denegat si encara governara el Partit Popular en l’Ajuntament de Vila-real”, afegeix l’edil.
En tot cas, l’equip de govern de Vila-real esgotarà els recursos que permet la legislació per a revertir la situació. “Presentarem un recurs de reposició contra aquesta decisió de la Diputació de negar-nos la subvenció per a poder destinar aquests diners que li corresponen a la ciutat de Vila-real a la Ciutat Esportiva”, assenyala Silvia Gómez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario