domingo, 16 de octubre de 2011

Vila-real presenta el projecte Fiare Banca Ètica en el Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa

La ciutat de Vila-real se suma aquest dilluns al Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa amb una jornada informativa en què es donarà a conéixer el projecte Fiare Banca Ètica. L’acte, organitzat per les ONG Tots Units i Acsud-Las Segovias amb la col·laboració de la regidoria de Solidaritat, Cooperació i Integració, se celebrarà a les 19.00 hores en la sala d’actes del Centre Social del carrer Barranquet.
El regidor Alejandro Moreno explica que Fiare és un projecte de cooperativa de crèdit que vol constituir-se com a “instrument financer en mans de la ciutadania, amb criteris de banca ètica”, és a dir, dirigida a la construcció d’un món més just a través d’activitats amb impacte positiu en la societat. El projecte Fiare Banca Ètica s’articula a través d’una xarxa territorial de la qual forma part Fiare Xarxa Valenciana, on s’integren les associacions castellonenques. De moment, el projecte està format per 271 organitzacions i  1.786 persones i disposa d’un capital social acumulat de 2,3 milions d’euros, segons les dades de l’organització en el primer trimestre de l’any.
Les ONG vila-realenques Fundació Tots Units i Acsud-Las Segovias han volgut mostrar el seu suport al projecte cooperatiu i, per a això, han organitzat demà a Vila-real una jornada informativa oberta a tots els ciutadans i associacions locals destinada a explicar-los el funcionament de la banca ètica i la importància de donar suport a projectes d’aquest tipus per a eradicar la pobresa en el món.
En la mateixa línia s’ha manifestat també el regidor de Solidaritat, Cooperació i Integració. “La banca ètica és una oportunitat que entre tots hem de recolzar i desenvolupar, lluny de l’economia especulativa i la busca exclusiva de beneficis empresarials, per a construir junts un futur millor i més just, sobre tot en aquelles regions i països on l’extrema pobresa encara està a l’ordre del dia. El projecte de banca ètica cooperativa que representa Fiare pot ser de gran utilitat en la lluita contra aquesta pobresa”, conclou Alejandro Moreno.

No hay comentarios:

Publicar un comentario