viernes, 14 de octubre de 2011

Vila-real concorre a ser ciutat innovadora


L'alcalde de Vilar-real, José Benlloch, i el president de la Fundació Globalis, Dionís Mulet, han presentat hui el projecte amb el qual la ciutat de Vila-real concorre a la convocatòria del Ministeri de Ciència i Innovació per a obtenir la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació, una marca que, segons Benlloch, constituirà “un abans i un després” per a la població i a partir de la qual es pretén que en l'horitzó de l'any 2020 prop d'un 30% de la producció local de Vila-real estiga vinculada a la innovació.
“És un projecte molt important per a la nostra ciutat i estic convençut que va a constituir un abans i un després per a Vila-real”, assenyala l'alcalde, qui vincula la importància d'aquesta iniciativa a l'efecte de la crisi i l'atur en la ciutat. “Tenim taxes inacceptables d'atur i 6.000 aturats per als quals s’han de buscar solucions des de tots els àmbits”, apunta. Amb aquest objectiu, l'equip de govern va encarregar a la Fundació Globalis la redacció d'un projecte amb el qual optar a la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació, una distinció que de moment solament ostenten tres poblacions a la Comunitat Valenciana –València ciutat i les localitats alacantines de Benilloba i Gata de Gorgos- amb la qual es reconeix el compromís de l'Administració local per renovar el model productiu i per la innovació. “Si Vila-real aconseguira aquesta marca”, afegeix Benlloch, “ens permetria identificar-nos com una ciutat que mira cap al futur i ens permetria començar un camí nou”, que passa en qualsevol cas per “diversificar” l’economia per a fer front al fet que la ceràmica i la construcció ja no van a poder reabsorbir la destrucció d'ocupació generada per la crisi econòmica en els últims anys.
“Les infraestructures de la ciutat i el potencial de la gent i el seu talent van a fer possible que aqueixa diversificació econòmica es produïsca. I per a això hem de posar en valor la nostra gent, el nostre talent, les nostres infraestructures i la nostra possibilitat de generar un projecte basat en la innovació que ens duga a què en l'horitzó del 2020 puguem tenir prop d'un 30% de la nostra producció local basada en la innovació, que aprofite també els àmbits de l'esport, la salut i la cultura”, explica Benlloch. Els vivers d'empreses, l'Hospital de la Plana, el Centre de Tecnificació Esportiva, l'administració electrònica o el futur Espai Comercial la Vila constitueixen alguns dels arguments de l'aposta de l'equip de govern per aquest model d'innovació. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario