martes, 18 de octubre de 2011

L'Ajuntament paralitzarà la cessió del sòl del Centre de Tecnificació Esportiva si el Consell no garanteix el seu ús públic


L’Ajuntament de Vila-real paralitzarà la cessió del sòl del Centre de Tecnificació Esportiva a la Conselleria de Cultura i Esports si abans l’Administració autonòmica no firma una declaració en què es comprometa a què tots els vila-realencs podran fer ús d’aquestes instal·lacions. Així ho ha fet saber hui l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, després de conéixer per un mitjà de comunicació que el departament dirigit per Lola Johnson ha iniciat ja les reunions per a decidir el model de gestió de la infraestructura sense comptar amb l’Ajuntament i barallant inclús la possibilitat d’una privatització.
“No tolerarem que el Centre de Tecnificació Esportiva es privatitze i que no puguen disfrutar d’ell els ciutadans de Vila-real”, adverteix Benlloch, qui alerta a la Conselleria que el procediment administratiu de cessió del sòl està obert però no conclòs i que el consistori “no dubtarà a paralitzar-ho si no se’ns garanteix prèviament l’ús públic de les instal·lacions”. En cas contrari, puntualitza, “la Generalitat haurà de comprar els terrenys si vol posar en marxa el Centre de Tecnificació Esportiva”.
L’alcalde de Vila-real ha lamentat haver d’assabentar-se per un mitjà de comunicació de l’inici de les converses per a definir el model de gestió de la infraestructura a pesar d’haver reclamat diverses vegades una reunió amb els responsables de la Conselleria per a aclarir aquest punt i sospesar les possibilitats per a optar per la més beneficiosa per als veïns de Vila-real. “I aquesta solució no pot ser mai la privatització de la infraestructura”, adverteix el primer edil, qui recorda que durant l’anterior legislatura tant l’equip de govern del PP com la Generalitat es van comprometre amb els vila-realencs a l’ús públic de les instal·lacions. “No permetrem que no es complisca amb els veïns i que no es tinguen en compte els interessos de la ciutat de Vila-real”, assenyala Benlloch, qui recorda que “la població pateix d’una greu carència d’infraestructures esportives a causa de la inacció de l’anterior equip de govern a aquest respecte”.
Després de conéixer la celebració de les primeres reunions per a decidir el model de gestió, l’alcalde exigeix a la consellera una trobada urgent per a aclarir quines són les intencions de la Conselleria respecte al Centre de Tecnificació Esportiva i demanar el compromís públic i formal de la Generalitat amb el gaudi públic de les instal·lacions abans d’aprovar definitivament la cessió del terreny.

No hay comentarios:

Publicar un comentario