miércoles, 5 de octubre de 2011

La Setmana Jove arranca amb més d’una quinzena d’activitats

El regidor de Joventut, Xavier Ochando, ha presentat aquest matí una nova edició de la Setmana Jove, que se celebrarà del 10 al 16 d’octubre amb més una quinzena d’activitats de qualsevol tipus que, segons assenyala l’edil, “tornen a convertir els joves en els autèntics protagonistes”. Un taller de reciclatge, activitats infantils, campionat de futbol sala, actuacions, paelles i música configuren la programació d’aquesta setmana dedicada als joves, que tindrà la seua principal jornada el dissabte 15 d’octubre, des de les 10.00 hores fins a l’una de la matinada. Per a remarcar la importància del joves en aquesta programació, el cartell anunciador de les activitats parteix del llenguatge dels sms i d’un simpàtic joc de paraules: 7ManaJove, perquè “els que manen seran els joves”, indica Ochando.
“El més important d’aquesta setmana”, insisteix l’edil, “és sens dubte que tornarà a posar els joves com els autèntics protagonistes de la programació destinada a ells mateixos”. Respecte d’això, Ochando ha recordat que en l’organització d’aquesta Setmana Jove han participat joves i associacions de qualsevol tipus dedicades a la joventut de Vila-real, en concret Món de Somnis, Maykun, JUCAR, rosarieres, purissimeres, Lluïsos, Club d’Slot, Comissió de Grups Locals, Àrea Electrònica, Club de Bàsket Vila-real, Amaca, Acudim, UGT Joventut, Joves Socialistes, Noves Generacions i Bloc Jove. La majoria d’elles, afegeix Ochando, s’incorporen per primera vegada enguany.
“La comissió de la Setmana Jove és una de les poques comissions de la Junta Jove que funciona”, assenyala el regidor de Joventut, qui recorda que aquest organisme es va crear “quan es va iniciar el procés de creació del Consell de Joventut”. Per això, afegeix, la intenció de la regidoria és començar a treballar una vegada passe aquesta setmana per a iniciar el debat sobre el futur d’aquest organisme. “Volem que siguen els joves els que decidisquen si volen continuar amb l’actual model o constituir un nou Consell de la Joventut que done veu als joves no sols durant una setmana sinó durant tot l’any”, avança el responsable municipal de l’àrea.
            D’altra banda, Ochando ha recordat que l’organització de la Setmana Jove ha hagut de realitzar-se sense pràcticament marge de temps i ha lamentat que l’anterior equip de govern no va convocar la comissió en els sis mesos anteriors a les eleccions. No ha sigut l’únic obstacle que s’ha trobat el regidor a l’hora de preparar aquesta activitat. Respecte d’això, Ochando apunta que “la Setmana Jove havia corregut perill a l’inici de la legislatura, ja que l’anterior equip de govern havia deixat el pressupost de la regidoria esgotat”. “No obstant això”, puntualitza, “hem fet un esforç important per a habilitar una partida de 10.000 euros a través de romanents de tresoreria per a fer possible aquesta activitat”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario