miércoles, 19 de octubre de 2011

Vila-real es compromet amb l’Agenda 21 de la Cultura

L’Ajuntament de Vila-real posarà en marxa mesures que permeten implementar l’Agenda 21 de la Cultura, com un compromís a llarg termini de la ciutat amb els valors de la cultura “com a motor econòmic” i transversal en les polítiques municipals. El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha explicat hui l’aposta de l’Ajuntament per formar part d’aquesta xarxa internacional i “dotar de contingut” a l’adhesió de la ciutat a un document sorgit en 2004 del Fòrum Mundial de les Cultures de Barcelona i assumit per la Unesco. La creació d’un departament d’activitats pedagògiques complementàries o, en un futur, del Consell de la Cultura local són algunes de les mesures que baralla el departament com a part del seu “full de ruta” per al disseny d’un pla estratègic cultural.
Ibáñez explica que l’adhesió de Vila-real a l’Agenda 21 de la Cultura, de la que s’ha tingut constància per la pàgina web de l’organisme, ja que no existeix en la regidoria documentació oficial respecte d’això, “no s’ha plasmat mai en res”. “Nosaltres volem que deixe de ser paper mullat, que no siga una simple etiqueta”, assenyala Ibáñez, que, amb l’objectiu de començar a dissenyar un pla estratègic cultural, ha mantingut ja una primera reunió amb col·lectius culturals de la ciutat. L’adhesió a l’Agenda 21 de la Cultura i el desenvolupament dels compromisos adquirits amb la firma del document per a l’impuls de la diversitat cultural i la creació local, entre altres aspectes, serà “un dels punts més importants de la política cultural que volem portar endavant per a caminar cap a la societat del coneixement i dissenyar el model de ciutat que volem per a eixir de la crisi”.
Aquesta aposta per la transversalitat dels valors culturals es veurà reflectida, segons l’edil, “en un compromís fort en els prressupostos de 2012”. Entre les iniciatives que baralla la regidoria per a implementar aquests valors està la creació d’un departament d’activitats pedagògiques, conjuntament amb la regidoria d’Educació, per al disseny d’accions de foment dels valors culturals des d’una perspectiva global així com el contacte amb els responsables de departament i personal docent de la ciutat per a la coordinació de les diferents activitats culturals que porten a terme els diversos centres. Ibáñez ha valorat també la possibilitat de “recuperar el Consell de la Cultura local” i ha destacat que la posada en marxa de l’Agenda 21 de la Cultura és “una primera pedra del que ha de ser la nova política cultural de Vila-real”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario