lunes, 10 de octubre de 2011

Vila-real promociona l’ús del Bicivila’t entre els seus funcionaris

Les regidories de Medi ambient i Personal de l'Ajuntament de Vila-real han arribat a un acord per a promocionar l'ús del Bicivila’t, les bicicletes de lloguer que gestiona el consistori, entre el funcionariat i el personal adscrit als diferents departaments municipals. Mitjançant una circular interna s'insta als treballadors a utilitzar aquest servei de bicicletes per a accedir al seu lloc de treball o per als desplaçaments que es puguen portar a terme per motius laborals.
            A més, des del nou equip de govern s'ha instat als funcionaris a desplaçar-se amb bicicleta i utilitzar aquest servei en el seu temps d'oci, ja que com comenta el regidor Xus Sempere “és un mitjà de transport, que a més de ser ecològic i respectuós amb el medi ambient, també és saludable i, una cosa molt important donat la conjuntura econòmica que estem travessant, econòmic”.
            La promoció del servei s'ha portat a terme amb un ‘mailing’, que inclou una fitxa d'inscripció, a aquells funcionaris que disposen de correu electrònic oficial i es completarà amb una nota informativa, que inclourà la mateixa fitxa d'inscripció, que es repartirà amb les pròximes nòmines.
            Sempere ha assenyalat que es tracta d'una iniciativa més per a impulsar l'ús d’aquest mitjà de transport i que respon a l'interès, per part de l'actual equip de govern, de potenciar la bicicleta per a “descongestionar el trànsit de la ciutat”. Segons ha explicat el responsable de Medi ambient "nosaltres sempre hem cregut en aquest mitjà de transport perquè és accessible a la major part de la població” i per això anem fer tot el que estiga en les nostres mans per a que s’utilitze més la bicicleta.
            Prova de tot això és que des de Medi ambient es va crear la primera Fira de la Bici amb l'objectiu de promocionar l'ús d’aquest mitjà. A més Sempere ha indicat que està estudiant la inclusió d'una partida pressupostària en els pròxims comptes municipals per a la creació d'una xarxa de carrils bici i carrers amb preferència per a la bicicleta que vertebren el nucli urbà i afavorisquen els desplaçaments amb aquest mitjà de transport.


No hay comentarios:

Publicar un comentario