martes, 4 de octubre de 2011

L’Ajuntament i la Cambra de Comerç impulsen cursos i jornades en els Vivers d’Empresa

L’alcalde en funcions i regidor de Promoció Econòmica, Pasqual Batalla, acompanyat pel secretari adjunt de la Cambra de Comerç, Vicente Casañ, i la directora dels Vivers d’Empresa de Vila-real, Ana Parra, ha presentat aquest matí la programació de cursos gratuïta dels vivers. En total s’han previst set iniciatives formatives que aborden qüestions tan diverses com les formes de trobar finançament per a projectes empresarials o habilitats per a la direcció de pimes.
      “En un moment de dificultats econòmiques com l’actual, impulsar la formació en les empreses pareix encara més necessari que mai. Sabedors de la importància de facilitar als empresaris i ciutadans de Vila-real la formació necessària per a portar avant els seus projectes, l’Ajuntament de Vila-real col·labora amb la Cambra de Comerç en la programació d’una sèrie d’iniciatives formatives al llarg de l’any”, assenyala Batalla. Dins d’aquest marc de col·laboració, la Cambra de Comerç ha obert el període formatiu en les seues instal·lacions de Vila-real amb cursos gratuïts dirigits “a emprenedors, empresaris i també a aquells que estiguen treballant en una empresa”, relata Ana Parra.
      Per als empresaris, explica la directora dels vivers, s’han programat els cursos de Millora Empresarial i de Creació i Consolidació d’Empreses, que, durant 12 setmanes, guiarà als emprenedors amb classes presencials i tutories individualitzades per a elaborar un pla d’empresa, “amb el qual poden acudir ja als bancs a la recerca de finançament”, afegeix Parra. Despullar la Comptabilitat, Noves Alternatives de Finançament i La Novetat en Tresoreria són altres de les accions formatives que s’impartiran en els vivers de Vila-real, que per al 17, 18 i 19 d’octubre ha programat un curs de Coaching per a Pimes, dirigit a directius per a millorar en les seues habilitats de direcció. Finalment, agrega Parra, es realitzarà una jornada formativa oberta a tots en la primera meitat de novembre destinada a explicar a les empreses i pimes locals el funcionament de la plataforma Pyme-Finance, que ofereix als empresaris una ferramenta online per a la busca de finançament, consulta de convocatòries públiques i la realització d’autodiagnòstics per a conéixer la situació financera de les empreses.
      El secretari general adjunt de la Cambra de Comerç ha destacat la importància d’aquesta ferramenta online per a ajudar a les xicotetes i mitjanes empreses i als treballadors per compte d’altri a accedir al crèdit necessari per a portar avant els seus projectes, una de les principals dificultats amb què es troben ara els empresaris. A més, Casañ també ha informat que el Servef ha homologat com a centre col·laborador els dos Vivers d’Empreses de Vila-real, que a partir d’ara podran albergar fins mig centenar de cursos dirigits a desocupats en la ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario