domingo, 30 de octubre de 2011

L’Ajuntament demanarà en ple a la Diputació que no deixe a Vila-real fora dels plans provincials

L’equip de govern de Vila-real presentarà al ple ordinari de la setmana que ve una proposta per a instar el president de la Diputació, Javier Moliner, a què reconsidere la seua decisió de deixar a la ciutat de Vila-real fora dels Plans Provincials d’Obres i Serveis (PPOYS), en les bases dels quals s’exclou per primera vegada enguany als municipis de més de 5.000 habitants. L’alcalde, José Benlloch, qualifica la decisió de “barbaritat” i adverteix que posa en risc el finançament de dos projectes previstos per a 2012, la insonorització del Casal de Festes i l’acord amb el Club de Tenis per a cobrir la piscina, per als quals l’Ajuntament havia previst comptar amb l’ajuda que històricament havia rebut de la Diputació i que el pròxim exercici deixarà de percebre.
La Diputació té previst destinar l’any que ve als PPOYS, tal com ha anunciat recentment el seu president, 3,1 milions d’euros front als set milions que es van destinar l’any passat, per a la qual cosa ha exclòs de les bases als municipis de més de 5.000 habitants, entre els quals es troba Vila-real. “És a dir”, apunta Benlloch, “la Diputació de Castelló es gastarà en ajudar als municipis de la província a escometre projectes pràcticament el mateix que han gastat la Generalitat i la Diputació en un sol cap de setmana en el Màsters de Golf Costa Azahar”. De fet, tal com ha denunciat ja l’equip de govern vila-realenc, l’aportació de la corporació provincial a aquest torneig, d’uns 400.000 euros, suposa més diners dels què el municipi de Vila-real ha rebut enguany dels plans provincials. “És una barbaritat que la institució més pròxima que tenim no ens ajude ni tan sols amb una quantitat tan mínima, mentres gasta diners en altres qüestions”, apunta l’alcalde.
El primer edil explica, a més, que l’exclusió de la ciutat dels plans provincials posa en risc l’execució de dos projectes que l’equip de govern havia previst incloure en els PPOYS de cara al pressupost de l’any que ve. Una d’aquestes obres és la insonorització del Casal de Festes, amb un pressupost estimat d’uns 150.000 euros, “per a poder utilitzar les instal·lacions com a sala multiusos i per a albergar concerts i espectacles”, indica Benlloch, qui explica que l’altre projecte que ara queda en l’aire per la decisió de Moliner és l’acord amb el Club de Tenis per a cobrir la piscina de l’entitat i incrementar d’aquesta manera les dotacions esportives de la ciutat, sumant-se així a la piscina del Centre de Tecnificació Esportiva “quan ens diguen alguna cosa al respecte d’això”. Per a aquest projecte, el primer edil indica que s’havia previst una aportació d’altres 100.000 euros a través dels plans provincials.
Front a aquesta situació, l’alcalde ha anunciat que portarà al pròxim ple ordinari, previst per al dijous, 3 de novembre, una proposta perquè la Diputació reconsidere el fet d’excloure a Vila-real dels plans provincials i deixe sense efecte l’aprovació de les bases “que deixen a la ciutat sense poder executar dues obres molt interessants per al nostre futur”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario