Per seté any consecutiu, la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) de la Regidoria de Serveis Socials posa en marxa en els centres educatius de la ciutat els tallers Estem a temps per a ajudar els pares a què els seus fills no “caiguen en les drogues”. L’objectiu d’aquests tallers és consolidar grups de mares i pares “ben cohesionats” en els col·legis de manera que quan els seus fills arriben a cursar l’educació secundària, els seus pares estiguen prou preparats per a afrontar amb èxit els desafiaments que porten a la família els fills adolescents i previndre el consum de substàncies additives des de la infància. Així ho ha explicat Jose Gisbert, el responsable de la UPC , qui ha assenyalat que aquests tallers van nàixer de la demanda dels pares per a educar els seus fills en l’època de l’adolescència i al que cada any se sumen més centres educatius de la ciutat.
Estem a temps, segons la regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, és un projecte on els autèntics protagonistes són els pares que participen activament d’aquests tallers i on l’important és seguir en contacte amb el grup de pares cada any perquè “comparteixen els mateixos problemes i s’enriqueixen de les seues experiències”. Per a Mònica Alvaro hi ha una excel·lent col·laboració entre pares, col·legis i AMPA per a “educar i evitar la conflictivitat” que comporta el món de les drogues en els futurs adolescents.
En Estem a temps els pares reben formació des que els seus fills inicien l’educació infantil amb 3 anys, i es continua treballant cada any. S’intenta orientar els pares per a portar un estil educatiu que funcione com a important factor de protecció de les drogodependències i, per extensió, d’altres problemes de salut. Segons Gisbert la implicació dels pares és “màxima” tant a l’hora de dissenyar el calendari del curs com de proposar i desenrotllar els continguts informatius. La temàtica que s’aborda i es discuteix en aquestes sessions va des de la forma de manejar bé l’autoritat fins com enfortir la seua autoestima.
La nova edició d’Estem a temps començarà el pròxim dia 18 d’octubre i en total es realitzaran 8 sessions de dues hores de duració en cada centre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario