miércoles, 26 de octubre de 2011

El taller Estem a temps ajuda els pares a educar els seus fills per a evitar les drogues

Per seté any consecutiu, la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) de la Regidoria de Serveis Socials posa en marxa en els centres educatius de la ciutat els tallers Estem a temps per a ajudar els pares a què els seus fills no “caiguen en les drogues”. L’objectiu d’aquests tallers és consolidar grups de mares i pares “ben cohesionats” en els col·legis de manera que quan els seus fills arriben a cursar l’educació secundària, els seus pares estiguen prou preparats per a afrontar amb èxit els desafiaments que porten a la família els fills adolescents i previndre el consum de substàncies additives des de la infància. Així ho ha explicat Jose Gisbert, el responsable de la UPC, qui ha assenyalat que aquests tallers van nàixer de la demanda dels pares per a educar els seus fills en l’època de l’adolescència i al que cada any se sumen més centres educatius de la ciutat.
Estem a temps, segons la regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, és un projecte on els autèntics protagonistes són els pares que participen activament d’aquests tallers i on l’important és seguir en contacte amb el grup de pares cada any perquè “comparteixen els mateixos problemes i s’enriqueixen de les seues experiències”. Per a Mònica Alvaro hi ha una excel·lent col·laboració entre pares, col·legis i AMPA per a “educar i evitar la conflictivitat” que comporta el món de les drogues en els futurs adolescents.
En Estem a temps els pares reben formació des que els seus fills inicien l’educació infantil amb 3 anys, i es continua treballant cada any. S’intenta orientar els pares per a portar un estil educatiu que funcione com a important factor de protecció de les drogodependències i, per extensió, d’altres problemes de salut. Segons Gisbert  la implicació dels pares és “màxima” tant a l’hora de dissenyar el calendari del curs com de proposar i desenrotllar els continguts informatius. La temàtica que s’aborda i es discuteix en aquestes sessions va des de la forma de manejar bé l’autoritat fins com enfortir la seua autoestima.
La nova edició d’Estem a temps començarà el pròxim dia 18 d’octubre i en total es realitzaran 8 sessions  de dues hores de duració en cada centre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario