jueves, 13 de octubre de 2011

Vila-real intenta actualitzar els valors cadastrals

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d’Hisenda, Javier Serralvo, han mantingut hui una reunió amb el gerent i tècnics del servei provincial de la Direcció General del Cadastre per tal d’abordar l’actualització dels valors cadastrals a Vila-real amb la finalitat d’adaptar-los a la realitat actual del mercat. La reunió es produeix arran dels reiterats requeriments realitzats per l’equip de govern des de l’inici de la legislatura i inclús anteriorment, quan des de les files de l’oposició Benlloch ja va sol·licitar al Cadastre a través d’una moció del grup municipal socialista, l’adaptació dels valors a la realitat. En la trobada, s’ha abordat la possibilitat d’escometre aquesta revisió i s’ha acordat que el servei provincial elaborarà un estudi detallat de les diferents zones de la ciutat per a poder continuar amb les negociacions.
“L’última revisió cadastral es va realitzar en el 2005, en plena bambolla immobiliària, quan els preus estaven molt per damunt del valor real dels béns immobles”, assenyala Benlloch, qui reclama a la Direcció General del Cadastre que adapte ara aquests valors a la realitat del mercat, amb preus molt més baixos que els de l’any 2005. Aquesta actualització, assenyala l’alcalde, és fonamental per a Vila-real i els vila-realencs en tres aspectes. “En primer lloc, ajudaria a adaptar els impostos que paguen els veïns de Vila-real, tant a l’Ajuntament com a altres administracions, a la realitat social actual”, indica. Al respecte d’això, el primer edil recorda que, per a no gravar més les famílies i ajudar-los en la mesura de les possibilitats municipals a fer front a la crisi, l’equip de govern ha decidit congelar en 2012 els rebuts de la contribució perquè els vila-realencs paguen l’any que ve el mateix que han abonat en concepte d’IBI enguany. Per a això, el ple municipal ha aprovat un rebaixa del 0,65 al 0,60 en el tipus impositiu aplicat per l’Ajuntament en aquest impost. D’aquesta manera, l’equip de govern aconsegueix contrarestar la pujada dels rebuts aplicada anualment des de la revisió cadastral de 2005 per part del Partit Popular.
A aquest respecte, Benlloch ha volgut incidir en que “aquesta mateixa mesura es podria haver adoptat en els anys anteriors, però l’anterior equip de govern del Partit Popular no va voler fer-ho”. “No es va fer i van incrementar els rebuts de la contribució entre un 12 i un 15% cada any perquè així ho va voler el PP; així com tampoc van ser capaços de reunir-se amb la Direcció General del Cadastre per a iniciar un procés de rebaixa dels valors, tal com nosaltres estem fent ja en poc més de tres mesos i mig des que vam assumir el govern municipal”, recalca Benlloch.

No hay comentarios:

Publicar un comentario