lunes, 24 de octubre de 2011

Vila-real col·locarà banderetes on hi haja una caca de gos per a conscienciar els veïns

Si no et fa vergonya, almenys que et faça fàstic. Amb aquest lema i una “contundent” campanya de sensibilització i vigilància, l’Ajuntament de Vila-real tractarà d’eradicar un dels problemes que generen un nombre més gran de queixes entre els ciutadans: les caques dels gossos en els parcs i vies públiques. Les regidories de Proximitat, Sanitat i la Policia Local han coordinat esforços per a posar en marxa una campanya “impactant” que combina cartelleria, vigilància policial, accions intensives de neteja i divulgació. La campanya, amb el nom Vila-real, neta, es desenvoluparà des del 2 de novembre al 9 de desembre de manera successiva en les diferents zones en què s’ha dividit Vila-real fins a arribar a tota la ciutat, amb una particular intensitat en aquelles zones on s’han observat un nombre més gran de queixes.
La regidora de Proximitat, Sabina Escrig, l’edil de Sanitat, Silvia Gómez, i l’intendent de la Policia Local Ramón Martínez han presentat aquest matí la campanya amb què l’Ajuntament de Vila-real persegueix “eradicar” el problema de les caques de gos i conscienciar a la ciutadania “de la necessitat de tindre una ciutat neta”, així com l’obligació dels propietaris de mascotes  “d’arreplegar els excrements dels seus gossos, no sols per una qüestió estètica sinó sobre tot per higiene i salut pública, ja que moltes vegades estan en parcs i jardins on juguen el nostre xiquets”, indica Escrig. Per a això, la campanya es basa en la distribució de cartells i fullets amb imatges “impactants” i una sèrie de banderetes i adhesius que es col·locaran en aquells llocs dels parcs i vies públiques on es trobe un excrement de gos sense arreplegar. “En aquestes banderetes es pot llegir ‘Ací vas deixar la caca del teu gos… No et va fer fàstic, però et farà vergonya. Firmat: Els teus veïns”, explica l’intendent Ramón Martínez, el qual indica que aquesta acció tindrà lloc de manera intensiva per zones fins a cobrir la totalitat de la població. Les banderetes i adhesius es deixaran durant unes hores, amb un fort impacte visual, “perquè als veïns els cride l’atenció i siguen conscients de com està el seu carrer, el seu jardí o el seu barri”. Transcorregut aquest temps, l’empresa concessionària de la neteja viària, Cespa, procedirà a la retirada tant de les banderetes com dels excrements amb maquinària especial per a això.
La campanya té també un vessant policial, que suposarà la vigilància de les zones d’actuació amb vehicles camuflats per a, en el cas sorprendre algun propietari de mascota que no arreplega els desperdicis, “aplicar-li la sanció corresponent”, que en els casos més greus podria ascendir fins als 750 euros. En tot cas, l’intendent Ramón Martínez ha volgut matisar que “la immensa majoria dels propietaris de gossos sí que arreplega els excrements; aquesta campanya va dirigida a aquells que no ho fan”. De fet, explica el responsable de la Policia Local, es farà també un enviament massiu de 5.000 cartes “dirigides només a aquests ciutadans, ja que en el destinatari s’especificarà que si no tens gos o arreplegues les caques de la teua mascota, no cal que òbrigues la carta”. “Creiem que amb totes aquestes accions, la campanya tindrà un impacte significatiu en la població”, indica Martínez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario