jueves, 20 de octubre de 2011

La Policia Local és la primera a firmar un conveni amb la LFP

La Policia Local de Vila-real torna a ser “pionera” després del conveni firmat amb la Lliga de Futbol Professional per a evitar la venda de productes falsos dels equips de futbol de primera i segona divisió. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, amb aquesta actuació, la Policia Local, es converteix en la primera força de seguretat a firmar un acord d’aquestes característiques i del que s’espera una “extrapolació” per a la resta de cossos de seguretat. Per la seua banda, l’intendent general, cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, ha explicat que amb aquest conveni s’han adquirit una sèrie de compromisos per a acabar amb la venda no autoritzada dels productes falsificats relacionats amb els equips de futbol.
La primera de les actuacions consisteix en la creació d’una base de dades, de manera que la Policia Local de Vila-real puga tindre accés als responsables de cada club de màrqueting i conéixer quines són les característiques de fabricació dels seus productes per a la detecció “immediata” de roba falsificada. Per la seua banda la Lliga de Futbol Professional oferirà, en aquesta base de dades, informació sobre cada un dels clubs de futbol perquè tots els policies locals sàpiguen reconéixer els productes que són originals i que pertanyen a la Lliga professional.
Una segona actuació consisteix en el fet que la Lliga de Futbol Professional es compromet a organitzar un seminari, en el que un dels ponents serà la UCECO, la Unitat de Control d’Establiments i Consum de Vila-real, de recent creació, i encarregada de la lluita contra la venda de productes il·legals. Un seminari en què està prevista l’assistència de tots els policies locals de ciutats espanyoles amb equips en primera i segona divisió, i en el que, segons Nieto, “s’exposaran els problemes i inconvenients amb què es troba la policia local davant d’aquesta problemàtica i del que s’esperen trobar solucions i unificar criteris”. En aquest sentit un altre dels compromisos adquirits és realitzar un protocol d’actuació policial uniforme per a tota la policia local, a nivell nacional, però que, posteriorment, cada ciutat ho adaptarà, segons “les seues pròpies necessitats”.
Finalment, també el conveni ha servit per a formalitzar un contracte periòdic per part de la UCECO  i la Policia Local de Vila-real perquè la policia no sols controle la venda de productes sense llicència del Vila-real CF sinó que també vigile la venda il·legal de productes de la resta de clubs.  Sobre aquest aspecte el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, ha destacat el treball que realitza la Policia Local de Vila-real, “pel temps i els recursos destinats a la lluita contra la il·legalitat sent una població amb un menor nombre d’habitants que altres ciutats amb equips de primera i segona divisió”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario