domingo, 2 de octubre de 2011

Important activitat a les biblioteques infantils de Vila-real

A partir d'aquest dilluns i fins al dia 7 d'octubre, de les 16,30 a les 20,30 hores, les xiquetes i xiquets podran inscriure's en els Tallers d'Animació Lectora que es portaran a terme entre el 17 d'octubre i el 29 de novembre. Contes de colors són unes activitats que estan destinades a xiquets de 2 i 3 anys per a “inculcar-los i despertar-los l'interés pels contes i aficionar-los a la lectura”, segons ha explicat el regidor de Biblioteques, Xus Sempere.
            Durant els mesos d'octubre i novembre es realitzaran quatre activitats setmanals repartides entre la nova Biblioteca Infantil de l'Avinguda Pío XII i l'agència de lectura del barri del Pilar. Les sessions es faran els dilluns en la nova Biblioteca Infantil i els dimarts en l'agència de lectura el Pilar. Els horaris seran de 17,30 a 18, 15 per als xiquets de 2 anys i de 18,30 a 19,15 hores per als de 3 anys. Els grups seran de 15 xiquets i segons ha explicat el regidor “contínua sent necessari per a poder assistir a aquests tallers ser soci lector i reunir lectorpunts a partir dels préstecs de llibres de les biblioteques infantils de Vila-real”.
            Contes de colors pretén que les xiquetes i xiquets gaudisquen d'un taller didàctic en el qual, al mateix temps que se'ls inculca l'afició a la lectura, es desperta l'interès pels contes i per això en aquest taller “es dóna molta importància a les il·lustracions dels contes i a les històries dels protagonistes”. A més aquesta activitat és positiva, segons Sempere, perquè permet relacionar-se amb altres xiquets d'edats similars, estimula i potència l'escolta i fomenta l'hàbit lector.
            El taller d'Animació a la lectura està orientat a potenciar l'autonomia de les xiquetes i xiquets de 2 i 3 anys i és una continuació de l'espai de la Bebeteca.
             D'altra banda enguany també ser realitzaran uns tallers específics d'activitats entorn de les festes nadalenques. S'han programat dues sessions per a xiquetes i xiquets de 4 a 8 anys en les quals es realitzaren tallers de decoració i es narraran contes nadalencs. Aquestes activitats estan programades per al dilluns 12 de desembre en la nova Biblioteca Infantil de la Avinguda Pío XII i el dimarts 13 en l'agència de lectura del Pilar, de 17,30 a 18,30 hores. A més el trimestre es tancarà amb la tradicional visita del patge dels Reis Mags els dies 19 i 20 de desembre en la nova Biblioteca Infantil i en l'agència del Pilar a les 17,30 hores per a arreplegar les cartes de les xiquetes i els xiquets i “animar-los perquè incloguen llibres en les seues peticions”.
            A través de totes aquestes iniciatives, l'Ajuntament pretén promoure l'hàbit de lectura entre els habitants més joves del municipi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario