martes, 18 de octubre de 2011

Vila-real millorará la imatge del seu Cementeri

Amb l’objectiu de recuperar més espai en el cementeri municipal i “dignificar” aquesta zona, la regidora de Cementeri, Rosario Royo, ha traçat una sèrie d’actuacions que serviran per a obtenir més nínxols. La ruta de treball fixada per Royo es basa en quatre accions que se n’aniran aplicant, a poc a poc, i ajustant-se a “futurs pressupostos”. La primera de les actuacions i, més immediata, és acabar amb la segona fase, “encara pendent”, d’una de les illes del cementeri vell. La segona de les actuacions serà recuperar els nínxols reservats  que estan en el cementeri i “que es podrien comprar o expropiar”. Una tercera actuació és la de reparar les cobertes d’algunes de les illes del cementeri que estan “molt danyades” i finalment, portar a terme la reforma integral de la zona del recinte del cementeri vell, que segons Rosario Royo és “la més antiga i la més deteriorada”. Aquesta última actuació seria la més costosa de realitzar pels problemes legals que pot originar encara que permetria, segons un estudi preliminar, l’obtenció de 2.300 nínxols. Amb totes aquestes actuacions es garanteix espai “suficient” per a diverses dècades, segons Royo.
Aquestes reformes es duran a terme després que la delegada del Cementeri realitzara un recorregut per les seues instal·lacions i observara que aquest espai havia sigut “descuidat” per l’anterior equip de govern,  perquè segurament “tenia altres prioritats”, ha assenyalat Royo. Per aquest motiu la responsable del Cementeri ha explicat que es posa en marxa aquest projecte on es pretén millorar, tant la seua estètica com la seua funcionalitat, i fer d’aquest lloc un espai “més agradable per al visitant”.
A més i segons ha explicat la regidor la “prioritat és recuperar el major nombre de nínxols possibles per a oferir aquest servei durant molts anys”.  Per això i basant-se en aquesta visita i, junt amb els tècnics de l’Ajuntament, la regidora delegada del Cementeri, ha decidit elaborar aquest pla d’actuació. De moment, i com ha recordat la regidora del Cementeri, tan sols hi ha uns 858 nínxols nous i 85 columbaris. No obstant això i aquest respecte, Rosario Royo, ha  assenyalat que “els costums quant als soterraments i ritus funeraris evolucionen, i que progressivament s’està imposant la incineració”.
L’esborrany del pressupost per a dur a terme totes aquestes reformes està plantejat a llarg termini i és de 1.300.000 euros aproximadament. Es tracta d’unes millores que s’escometran, progressivament, mitjançant partides anuals d’inversió. De moment, la primera de les actuacions prevista i que compta amb un pressupost de 85.000 euros és acabar la segona fase d’una de les illes del cementeri i de la que s’obtindrien 72 nínxols nous. La segona actuació consistiria a recuperar els nínxols que estan reservats en el cementeri, situació en què es troben, actualment, 236 nínxols. Amb la tercera de les actuacions, la de reparar algunes de les cobertes de les illes del cementeri “deteriorades”, es podria aconseguir uns 100 nínxol més i costaria aproximadament 1.000.000 d’euros i finalment, i com una quarta actuació, està prevista la reforma integral del recinte del cementeri vell on es podrien obtenir uns 2.300 nínxols i que està valorada en uns 63.562 euros.
Totes aquestes reformes han estat pensades per a guanyar capacitat de soterrament ja que amb totes elles s’obtindrien un total de 2.708 nínxols i, al mateix temps, actualitzar dependències que s’han quedat obsoletes i deteriorades amb el temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario