martes, 25 de octubre de 2011

Nou programa de Llars Verdes per a ensenyar a 20 famílies a estalviar en la factura domèstica

El programa Llars Verdes, impulsat per la regidoria de Medi Ambient per a ensenyar a 20 famílies de la ciutat a estalviar i fer un consum responsable, ha rebut ja una desena de sol·licituds i manté oberta la inscripció fins al 31 d’octubre. El regidor de l’àrea, Xus Sempere, ha recordat que el programa inclou una auditoria i assessoria especialitzada a les famílies participants amb l’objectiu de reduir “la factura familiar” en qüestions com el consum d’aigua i energia o inclús en el rebut de la compra domèstica, promovent per a això una “compra més ètica i ecològica”. Per a això, Llars Verdes realitzarà tres tallers formatius sobre qüestions bàsiques i consells que, assenyala, poden suposar un estalvi de fins al 20% en el consum de les llars.
Les famílies participants en el programa rebran un kit bàsic d’estalvi, facilitat per l’organització de la campanya, promoguda pel Consell a partir del programa Llars Verdes del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, a més d’un altre kit proporcionat per l’Ajuntament, gràcies a la col·laboració dels patrocinadors locals, Facsa i Fobesa. L’edil Sempere s’ha desplaçat aquesta setmana fins a Sagunt per a rebre, de mans de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, el kit bàsic, compost per bosses per al reciclatge, un reductor de consum d’aigua en la dutxa, peretes de baix consum, una llanterna que funciona amb una dinamo i un eliminador d’estand by. A aquests mecanismes i utensilis, els participants del programa a Vila-real podran afegir un pack complet de bosses de reciclatge, un reductor volumètric per a cisterna i una gerra Brita.
El regidor Xus Sempere ha agraït la col·laboració dels patrocinadors, Facsa, Fobesa i Leroy Merlín, i ha recordat que Llars Verdes constarà de tres tallers al llarg de l’any, una auditoria i seguiment individualitzat. En primer lloc, es realitzarà una reunió inicial amb les famílies participants en la qual se’ls detallarà el programa i el calendari, així com els objectius que s’haurien d’aconseguir. Es mantindrà una atenció personalitzada amb els participants per a resoldre els seus dubtes a partir d’un taller d’aigua, un taller d’energia i un taller de residus. Finalment es realitzarà, de nou, una auditoria a fi d’avaluar el procés i veure si realment s’han produït les reduccions en els consums.

No hay comentarios:

Publicar un comentario